Nybø tilbake på Nesttun Idrettsplass

Per Hilmar Nybø blir en del av trenerteamet til Fana IL Fotballs herrelag kommende sesong.

Fana IL Fotball er svært glad for å kunne annonsere at Per Hilmar Nybø er tilbake i trenerteamet til herrelaget etter cirka ti års fravær. Den rutinerte eks-spilleren og treneren går inn som assistenttrener for den nyansatte hovedtreneren Ørjan Håland. Sistnevnte overtar for Patrik Hansson som har hatt ansvaret de to siste sesongene

Selv om Nybø har konsentrert seg om kickboksing de siste årene har han fulgt godt med i utviklingen i moderklubben sin de årene han har vært «ute av drift». Fra sin plass på «Gratishaugen» har han sett omtrent halvparten av herrelagets hjemmekamper.

- Jeg føler at det har manglet litt trøkk og godt, gammelt Fana-spill. Vi må gjøre Nesttun Idrettsplass til en fryktet arena igjen. Uansett hvem vi må spiller mot, må vi kunne dominere kampene på hjemmebane. Så tøffe må vi være med oss selv, sier Nybø til Fanaposten.

Selv er han kjent for sin tøffhet på banen i sin tid som spiller. Han trakk seg sjelden i duellspillet, noe som i løpet av karrieren kostet ham en rekke nesebrudd. Tøff og kravstor har han også vært som trener, både på treninger og i kampsituasjon. Det har imidlertid gitt resultater. Fana IL Fotballs herrelag ble aldri sett på som noen enkel motstander i de årene Nybø satt på trenerbenken. Nybø har alltid satt samme strenge krav både til etablerte og unge spillere.

Som spiller stammer Per Hilmar fra det som i Fana IL Fotball er kjent som «Per Vold-generasjonen». For de uinnvidde var det et aldersbestemt lag som var helt dominerende i bergensfotballen på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-laget. Dette laget hanket inn KM-titler, ble uoffisiell norgesmester for guttelag og kom til finalen i Norway Cup. Per Vold ble senere hovedtrener både i Fana, Brann og for Sandvikens damelag.

Per Hilmar Nybø debuterte på herrelaget som 17-åring i 1983. Etter tre sesonger ble han snappet opp av Brann, og gikk til rødtrøyene sammen med Ketil Brekke. I Brann ble han i syv sesonger, og spilte til sammen 125 seriekamper. I løpet av disse årene scoret han 23 mål, flest i 1990 da han noterte seg for elleve fulltreffere. Nybø fikk også med seg to cupfinaler, men både i 1987 (mot Bryne) og året etter (mot Rosenborg) ble det tap. I 1993 vendte han tilbake til moderklubben Fana der han spilte både spiss, midtbane og midtstopper. Han la opp etter 2002-sesongen, men fikk et «jippo-innhopp» i siste kamp i 2005 da han selv var trener. Nybø spilte til sammen 262 offisielle kamper for vårt representasjonslag.

Allerede i slutten av karrieren gikk han inn i trenerteamet rundt herrelaget på Nesttun Idrettsplass. I flere år dannet han et radarpar på benken sammen med Håkon Østevold. Etter noen år ute av fotballen, kom Nybø inn igjen i trenerteamet for Fanas G16-lag for to år siden som spillerutvikler. I inneværende sesong har han bidratt i samme rolle en til to ganger i uken i Os, men nå er altså ringen sluttet, og Per Hilmar Nybø tilbake igjen på gamle Traverbanen.

Fana IL Fotball ønsker Per Hilmar velkommen tilbake til klubben!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift