Seier mot Mjøndalen i snøværet på Vassenga

Mjøndalen har plassert seg aller sist på tabellen, og søndagens kamp var særdeles viktig for å holde bruntrøyene på god avstand. Ullevål gjorde jobben på Vassenga, og vant til slutt 6-3 etter en spennende kamp. Kampens store spiller var Jan Fredrik Løland med tre mål og én målgivende pasning.

Ullevål stilte sitt kanskje sterkeste lag for sesongen, da Jonas Tjomsland var tilbake i spill for første gang siden borteseieren mot Konnerud for tre uker siden. Tjomsland tok plass på midtbanen, mens Jonatan Søberg Wiede gikk ned på backposisjon.

I det lette snøværet på Vassenga var det hjemmelaget som startet best, og de var farlig frempå ved et par anledninger. Det var likevel Ullevål som skulle høre nettsus først. Etter 13 minutter fyrte kaptein Mehol Stenersen av, og hjemmelagets keeper William Falch måtte slippe en retur. Ballen lå dermed i nettet, men dommertrioen blåste av for offside. Første notering i målprotokollen kom bare et par minutter senere, men da til de brune og hvite. Martin Nørgaard fant Kirill Perevalushkov med en glimrende pasning mellom back og half. Den unge russeren var trygg alene med Christopher Smerkerud, og hjemmelaget tok ledelsen 1-0.

Ullevål var også farlig frempå, og det tok ikke mange minuttene før ledelsen var kvittert. Jan Fredrik Løland banket en corner i nettaket til 1-1 etter 19 minutter. Det gikk fint an å spille bandy langs isen en god stund til og spillet bølget frem og tilbake. Hjemmelaget ropte på straffe opptil flere ganger i denne perioden, men det var Ullevål som skulle få sjansen fra straffemerket etter 32 minutter. Smerkerud fant Timian Strømdahl Fossli med et langt kast, og unggutten ble lagt i isen etter en 360 graders vending. Som vanlig var Marcus Lagerbäck sikker fra straffemerket, og Ullevål tok ledelsen for første gang i kampen. Ullevåls 2-1 ledelse sto seg også til pause i en helt jevn omgang der snøen ble tettere og tettere.

Etter hvilen var det gulkledde Ullevål som var farligst fra start, men William Falch forhindret 3-1 etter en dobbeltredning fra Strømdahl Fossli. 3-1 satt likevel etter en drøy time da Løland igjen satt en corner for Ullevål. Gleden ble derimot kortvarig, for hjemmelaget slo umiddelbart tilbake. Bendik Sørensen dro seg fri på Ullevåls høyreside, og med en knallhard pasning fant han Perevalushkov umarkert på bakre stolpe. Jenisej-russeren fikk en enkel jobb med å redusere til 3-2, og det var ny spenning på Vassenga.

Jonas Tjomsland er en av flere Ullevål-spillere som kjemper om en plass på det norske Universiade-laget som skal til Perevaluskhovs hjemby Krasnojarsk i slutten av februar. Bare fire minutter etter Mjøndalens redusering tok Tjomsland saken i egne hender da han brant til fra distanse. Han økte igjen Ullevåls ledelse til to mål med sin første Ullevålscoring på nesten fem år. Hjemmelaget ga likevel ikke opp, og med et kvarter igjen på klokka var det duket fro ny spenning da Mjøndalen fikk sitt etterlengtede straffeslag. Alexander Cras var sikker fra punktet, og reduserte dermed til 4-3.

Jan Fredrik Løland passerte nylig 400 Ullevål-kamper, og søndag kveld var han helt avgjørende for moderklubben. Det ble stort sett slått langballer mot slutten av kampen grunnet snøværet, og Løland vant en andreball 10 minutter før slutt. Med en god porsjon rutine og dyktighet dro han seg fri og sendte Ullevål veldig mye nærmere seier med en elegant 5-3 scoring. Mjøndalen kom seg til en stor sjanse fem minutter før slutt, men deres andre russer, Rostislav Bashmur, avsluttet rett på Smerkerud som kom raskt ut fra streken sin. I stedet kunne Timian Strømdahl Fossli sette inn sin fjerde scoring for sesong, herlig regissert av nevnte Løland. Ullevål vant dermed 6-3, og tok en meget viktig seier i sluttspillskampen. Laget befinner seg nå på 7.plass. Som kjent er det 8 lag som går til sluttspill, med nummer ni som går til kvalik og i siste lag må ta turen ned i 1.divisjon.

Ullevåls neste kamp er mot serieleder Stabæk, onsdag kl. 1900 på borteis. Neste hjemmekamp er den klassiske 2.juledagskampen mot Ready på Bergbanen kl. 1300.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift