God jul og godt nytt år fra Mathopen Idrettslag

Takk for 2018 ? og hvilket interessant 2019 det blir med nye bygg underveis!

På tampen av året vil vi rette en hjertelig takk til alle spillere, trenere, oppmenn/ kvinner, dommere, ettermiddags- og kveldsvakter, styremedlemmer og alle de frivillige som bidrar med å holde Mathopen Idrettslag i drift. Dugnadsånden i idrettslaget er det som gjør at vi har et høyt aktivitetsnivå, får til mye, og samtidig har en veldig sunn økonomi. Også en stor takk til alle våre sponsorer som bidrar med kjærkomne tilskudd, initiativ og gaver til klubben.

Mathopen IL er et idrettslag med fokus på breddeidrett og drives etter idrettens organisasjonsverdier: Frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. Et par av årets høydepunkter har vært:

Fotball: A-laget ble i høst klar for 5.divisjon etter en spennende opprykksfinale mot Olsvik. Samtidig er det utrolig kjekt å se at vi har fått inn Håkon Moldeklev som ny trener for A-laget.

Håndball: G16 og G18 ble kvalifisert til nasjonal serie (Bringserien), og våre veterandamer var med i NM. Utallige gode resultater har vært vist både i serie og turneringer i inn- og utland. I 2019 har MIL-cup 30 års jubileum, med flere jubileumshelger i april og mai vi ser frem til.

Idrettskolen har fått flyttet sitt materiell fra hønsehuset til MIL-hallen og håper på at mye idrettsmateriell kan lånes ut til medlemmene. Også kjekt å se også at turning tiltrekker flere barn og unge på fredagskvelder.

Drift og bygg

Stiftelsen MIL-huset ble formelt nedlagt (omdannet) i juni, og Mathopen IL har overtatt alle forpliktelser, avtaler og rettigheter. Dette er både økonomisk fordelaktig, og roller/ ansvar er blitt mer oversiktlig.

I ukene før jul har det vært en positiv utvikling ift videre drift og utvikling av idrettsanleggene. Bergen kommune har forelagt utkast til tilsynsavtale i hallen (ettermiddag og kveldsvert) og driftsavtale som gjør at klubben får en mer kompensert på årlig basis, og vi beholder 100 % råderett over fordeling av hallflaten.

Kommunen har også signert prosjektering «Nye garderober» og bestilt oppdrag til Etat for Utbygging. I løpet av våren vil prosjekteringsgruppen sammen med Mathopen IL jobbe frem og konkretisere løsning for erstatning for dagens fotballgarderober som er i containerne under MIL-huset.

MIL-huset vil bli revet og erstattes med en «aktivitetssal». Den foreløpige skissen er at det blir et nytt bygg mellom idrettshallen og fotballhallen, med garderober i bunn, og en 2.etasje med aktivitetssal, vaktrom, kursrom, kjøkken/ kantine. I tillegg vil det innerste store møterommet som vi har i dag bli oppgradert i starten av 2019 (ventilasjon og rømningsvei).

Tidsmessig håper vi på byggestart rundt nyttår 2019/2020. Det er virkelig kjekt å se at alle instanser i kommunen og at idrettsrådet i Bergen «heier» våre planer frem.

Vi ønsker alle en Riktig God Jul og Godt Nytt År, husk mosjonering i romjulen!

På vegne av hovedstyret i Mathopen IL

Mads Arild Eidem

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift