Stortap mot Solberg

2018 ble for Ullevåls del avsluttet med tre strake tap da Solberg vant 9-3(5-0) på hjemmeis

Ullevål tapte sesongens første møte med Solberg hele 14-1, og laget som kun har tapt mot Stabæk i år gikk ut i høyt tempo søndag kveld. Allerede etter ett minutt kom Sondre Kristoffersen fri etter et løft, men avslutningen gikk i stolpen. To minutter senere var hjemmelagets Christoffer Nålby gjennom, men hans avslutning ble satt i nettveggen etter å ha kommet seg forbi Ullevåls keeper Smerkerud.

Det var likevel hjemmelaget som skulle ta ledelsen, og med én mann mer på isen kom 1-0 etter at Ullevål mistet ball i egen fremføring. Alexander Johnsen spilte Even Gamst alene gjennom, og Gamst avsluttet i taket alene med keeper. Nå gikk det fort unna, og fire minutter senere lå ballen igjen i nettet. Erik Wam var først fremme på en cornerretur, og kunne enkelt doble til 2-0. Etter et kvarter var storscorer Sondre Kristoffersen gjennom etter et løft, og avslutningen fra 20 meter var en snikskytter verdig til 3-0. Ullevål var også farlig frempå, men svak uttelling på sjansene gjorde at Solberg i stedet kunne score sitt fjerde mål på drøye ti minutter. Alexander Johnsen ble spilt fri av Eirik Bø Johnsen, og hjemmelagets nummer 10 var også han sikker alene med keeper.

Det roet seg noe i Solbergelva, men hjemmelaget skulle øke ledelsen nok en gang før pause. Marius Austad fant Emil Horgen i Ullevåls felt,og med en lang kølle kunne den tidligere Drammenspilleren styre inn 5-0 etter 33 minutter. Selvfølgelig en fortjent hjemmeledelse, men Ullevål burde samtidig ha satt et par baller i nettet. Spesielt hadde Bjørn Fredriksen og Jan Fredrik Løland hadde gode reduseringsmuligheter, men begge avslutningen gikk på feil side av Ole Tobias Fevangs stolper.

Etter pause var det Solberg som fortsatte scoringsshowet etter tre minutter. Christoffer Nålby tråklet seg gjennom i midten og var sikker helt alene med Smerkerud i Ullevålburet. Etter åtte minutter av omgangen smalt det igjen i nettmaskene bak Smerkerud, da Eirik Bø Johnsen økte til 7-0 med en knallhard corner i krysset. Ullevål jobbet seg godt inn i kampen, men sviktet i avslutningsøyeblikket gang på gang. Med et kvarter igjen på klokka var det storscorer Sondre Kristoffersen som i stedet økte til 8-0 på straffe, og bare minuttet senere kom 9-0 fra samme kølle da han var alene med keeper etter enda et løft.

Avslutningen på kampen må likevel Ullevål kunne ta med seg. Først satt Jan Fredrik Løland inn Ullevåls første scoring på en spillvariant på corner, før Sondre Hammerstad reduserte til 9-2 etter en cornerretur. Helt på tampen av kampen kunne Ullevåls toppscorer Marcus Lagerbäck sette inn enda en cornerretur bak Solbergs innbyttede keeper Eirik Jensen. Kampen endte dermed 9-3 til hjemmelaget.

Ullevål ligger på siste sluttspillsplass, 8.plass, med fem kamper igjen å spille. Man har ett poeng ned til Mjøndalen på kvalifiseringsplass og ett poeng opp til Høvik på 7.plass. Allerede onsdag 2.januar kommer Konnerud på besøk til Bergbanen, en viktig kamp for Ullevål med tanke på å komme seg til sluttspill. Møt opp onsdag 2.januar kl. 1900 for første mulighet til å se bandy i 2019!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift