Gaare sendte Ullevål til sluttspill med overtidsscoring

Jonas Gaare sikret seier, to poeng og sluttspillsplass da han avgjorde til 3-2 på overtid mot Sarpsborg!

Kampene mot Sarpsborg blir alltid jevne, og det var ventet det samme på Bergbanen onsdag kveld. Lagene lå likt på tabellen før kampen, og seier kunne sikre sluttspill for kveldens seierherre.

Det var Ullevål som startet friskest på hjemmeis, og etter åtte minutter viste Jan Fredrik Løland seg frem på en måte som kun han er kapabel til. Han hentet ball hos Bendik Nordbrenden femten meter fra eget mål, og dro seg gjennom hele Sarpsborg-laget. Fra 20 meter fyrte han av, og tidligere landslagskeeper Kenneth Larsen kunne ikke avverge skuddet på tross av at han touchet den med skøyta. Ullevål tok dermed ledelsen 1-0!

Ullevåls defensiv har vært solid de siste kampene, spesielt anført av backrekka med Ola Edvardsen, Mehol Stenersen og Sondre Hammerstad i en ny rolle. Det var også veldig tett bakover mot Sarpsborg, men utover omgangen var det østfoldingene som tok over initiativet. Det ga også uttelling da Anders Olsson fikk alt for mye plass i Ullevåls straffefelt. Keeper Christopher Smerkerud reddet skuddet, men returen satt storscorer Max Pherson enkelt inn i tomt bur etter 28 minutter. Kun fire minutter senere hadde bortelaget overtatt ledelsen, da Anton Olsson fikk bra treff på corner. Ballen snek seg noen centimetere over streken inne ved Ullevåls stolperot.

1-2 sto seg også til pause, men Sarpsborg var nærmere både 3 og 4 enn Ullevål var utligning. Lars Bjørge Thorsen, Tim Gustafsson og Max Pherson var alle farlige frempå, men Smerkerud i Ullevål-målet avverget noen farlige situasjoner.

Det første kvarteret etter pause skjedde nærmest ingenting på Bergbanen, men derfra og inn var det fullt av action i kampen om å komme topp 6 i Eliteserien. Det startet med at Jesper Sagen, i sin andre kamp etter militærtjeneste, testet skuddkølla, men skuddet strøk Larsens stolpe. Bortelaget ville ikke være noe dårligere, og etter 61 minutter smalt en corner fra Max Pherson i stolpen bak Smerkerud. Ullevål var likevel langt bedre med i kampen enn før pause. Halvveis i omgang ble Mehol Stenersen utvist for Ullevål, og Sarpsborg tok en time-out. Deretter ble bortelagets Johan Krosse utvist og det var i stedet Ullevål som kunne utligne til 2-2. Fredrik Bakken banket et innslag inn i boksen og Bjørn Fredriksen satt inn en viktig scoring for hjemmelaget.

Nå var det Ullevåls og Marcus Lagerbäcks tur til å treffe stolpen på corner, før Jesper Sagen ble utvist med åtte minutter igjen på klokka. Han pådro seg også rødt kort for reaksjonen overfor dommer, og Ullevål tok time-out for å legge en plan for avslutningen av kampen. Utvisningene kom tett fra dommer Pontus Petersson, og Sarpsborgs Christer Lystad ble utvist for å hindre en Ullevål-overgang med fem minutter igjen på klokka. Med 10 mot 10 var Sarpsborg svært nære å ta ledelsen på corner etter 90 minutter, men Marcus Lagerbäck reddet skuddet på streken. I stedet kunne Ullevål gå i angrep og hjemmelaget var ekstremt nære å ta ledelsen da ballen danset på Sarpsborgs strek halvannet minutt på overtid. Noen sekunder senere skulle likevel avgjørelsen falle. Jan Fredrik Løland fant Jonas Gaare på bakre stolpe og med sitt andre mål for sesongen satt han inn 3-2 til voldsom jubel på Bergbanen!

Kampen var likevel ikke helt over, og etter scoringen rakk vi to utvisninger til før kampslutt. Målscorer Gaare ble tatt ut da han hindret Lystad på vei gjennom, før Anders Olsson ble utvist da han lappet til Smerkeruds fingre på det påfølgende frislaget. Dommer Petersson blåste deretter av kampen, og Ullevål sikret sluttspillsplass og to poeng!

Det gjenstår nå to seriekamper for Ullevål, begge mot Drammen. Første kamp er på Marienlyst søndag 13.januar kl. 18, før Eliteserien avsluttes med hjemmemøtet onsdag 16.januar kl. 19 på Bergbanen. Ullevål har nå klatret til 6.plass på tabellen, men både Mjøndalen og Sarpsborg jager hakk i hæl.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift