Juniorlaget klare for ny sesong

Trener Tore Askildsen er optimist og rår over en stor spillerstall

Natu Tomas og hans lagkamerater er klare for nye utfordringer i sesongen 2019. Arkivfoto: Knut Rasch.

Juniortroppen til Follo FK er godt i gang med treningene under ledelse av hovedtrener Tore Askildsen og hjelpetrener Fredrik Qvist. Vi har tatt en prat med Tore for å sjekke status rundt laget et par måneder før serien sparkes igang.

Dere har nå trent i ca. 3 uker etter nyttår. Hvordan synes du treningene har vært så langt?

- Hver uke jobber vi med å få mest mulig kvalitet på øktene. Gutta legger ned enorm innsats på hver trening og er flinke til å sørge for at alle ute på treningsfeltet blir pushet på tid og rom.

Hvordan har dere lagt opp oppkjøringen fram mot seriestart? Noe dere vektlegger mer enn andre ting?

-I oppkjøringen ønsker vi å få satt det viktigste av Follos spillestil fordelt på alle fasene i spillet. Derfor vil alt være relativt likt fordelt frem til det nærmer seg seriestart.

Hvordan synes du spillerstallen ser ut?

-Jeg synes spillerstallen ser veldig spennende ut i år. Vi har spillere som er med og kjemper om hospiteringsplasser inn mot A-stallen, spillere som er i ferd med å ta steget inn som etablerte Jr IK A-spillere og flere som banker hardt på døren om å få spilletid på landets høyeste Jr-nivå.

Har dere snakket noe om målsetting for sesongen ennå?

-Vi har ikke snakket sammen om målsetting ennå, men på generelt grunnlag så går vi ut på banen for å vinne hver kamp. Og hver kamp er mulig å vinne. Denne gruppa har et skyhøyt potensiale, så handler det om å maksimere hver trening for å få maksimal utvikling.

Hvordan er dere organisert på treningsfeltet?

-Vi har heldigvis fått med oss Fredrik Qvist videre fra forrige sesong. Fredrik er en dyktig fagmann med et veldig godt øye for detaljer. På treningsfeltet stiller vi likt. Vi er der for å gjøre laget og spillerne bedre, og handler utifra det.

Hva er kamparenaene for spillerne i juniortroppen?

-Vi har i år en større jr-stall, og har derfor valgt å starte et jr-rekrutt kamptilbud. Disse har sin kamparena i 2. div. junior. Våre beste juniorer vil ha sin kamparena i Interkrets A. Her er følgende lag med: Follo FK, Fredrikstad FK, Hamkam, Lillestrøm SK, Nordstrand, Sarpsborg 08, Stabæk og Vålerenga. Så stallen er større enn tidligere for å kunne serve flere kamparenaer - da vi har sett tidligere at det kunne bli mindre spilletid på noen av de yngste i stallen. Flere av gutta vil også ha muligheten til å kvalifisere seg for spill til senior 3. div. og 4.div. Logistikken er derfor komplisert, men det handler kun om planlegging.

Vi takker Tore for praten og ønsker trenerteam og spillere lykke til videre med sesongforberedelsene.

Juniorstallen skal gjennom følgende treningskamper før alvoret tar til:

Fredrikstad FK - Follo FKFredrikstad stadion
Lørenskog - Follo FKRolvsrud stadion
Sarpsborg 08 - Follo FKSarpsborg stadion
Kråkerøy - Follo FKFredrikstad stadion
Bærum - Follo FKKadettangen
Ullern - Follo FKCC Vest Arena
Mjøndalen - Follo FKIsachsen stadion
Moss FK - Follo FKMelløs stadion
Skedsmo - Follo FKSkedsmo stadion
Follo FK - SkeidSki kg 2
Lyn - Follo FKKringsjå
KFUM - Follo FKKFUM Arena
Borgen - Follo FKSarpsborg stadion

Hovedtrener Tore Askildsen og junorlaget er godt igang med sesongforberedelsene.