Oppegård-kunstner gir bort maleri verdt titusener til Follo FK

Sport - fotball- Follo FK - kunst

Oppegård-kunstneren Jette van der Lende overrekker sitt eget kunstverk til Follo FK ved styremedlem Lena Ottesen og Trond Hansen. Foto: Magnus Gulliksen, ØB.

Bud mottas pr. e-post til følgende:

Lena Ottesen: len-ot@online.no

Hans Henning Ruud: hhruud@gmail.com

-Jeg vil at alle skal kunne ha et lag å heie på, sier den prisbelønte Oppegård-kunstneren Jette van der Lende og gir bort et maleri med en antatt markedsverdi på 6000 US-dollar til Follo FK.

I 2007 deltok Jette van der Lende i den prestisjetunge konkurransen EMMA, European Masters of Modern Art i Østerrike. Hun deltok med to egne malerier og gikk til slutt seirende ut av konkurransen. Et av verkene hun vant EMMA-prisen med er et maleri som bærer navnet Opposite cures the Opposite. Dette maleriet gir hun nå bort i gave til Follo FK, og det vil kunne gi klubben gode inntekter. Bildet har en antatt markedsverdi på 6000 US-dollar, eller ca. 50.000 norske kroner med dagens kurs.

-Hvorfor velger du å gi bort dette til Follo FK?

-Jeg har en sønn og et barnebarn som er "fotballidioter", og via min sønn fikk jeg spørsmål om jeg kunne bidra med et bilde, og da synes jeg dette passet veldig godt, smiler van der Lende og fortsetter:

-Barnebarnet ønsker veldig å kunne spille for Follo FK, men de har pr. idag ikke noe tilbud til spillere i hans aldersgruppe. Han er seriøs i sin satsning og har tidligere vært med på akademiet til Follo FK, men det er nå nedlagt. Han har også trent på akademiene til Tottenham og Ajax. I dag spiller han for Årvoll, rett og slett fordi det ikke finnes noe godt tilbud til han her lokalt. Når jeg ser hvordan gutta i familien har det, så skjønner jeg viktigheten av at vi har en hardt satsende fotballklubb her i Follo.

Maleriet skal auksjoneres bort

For Follo FK kommer maleriet som en svært kjærkommen nyttårsgave, og klubben skal naturligvis gjøre alt hva de kan for at kunstverket selges for en høyest mulig pris.

-Det er helt fantastisk at Jette ville gi oss dette maleriet. Nå legger vi det ut på auksjon.no og håper på stor interesse. Vi skal selvfølgelig også markedsføre dette så godt vi kan gjennom våre kanaler og via våre samarbeidspartnere, sier en svært godt fornøyd Lena Ottesen, styremedlem i Follo FK.

-Vi håper næringslivet i Follo nå også benytter sjansen og blir med og byr. Dette maleriet vil passe perfekt i en resepsjon, i et møterom eller på en vegg i en forretning eller et kontor. Vi kan også være villige til å se på løsninger hvor vi baker dette kunstverket inn i en sponsorkontrakt. Det er bare å ta kontakt med oss, sier Trond Hansen som på frivillig basis jobber med å skaffe sponsorer til klubben.

Follo FK har ikke riktig bestemt seg for hvor lenge de skal holde auksjonen gående, men de har ikke bråhast med å selge maleriet og det vil helt sikkert være mulig å by på dette minst en måned fremover mot sesongstart.

Egen utstilling på Oslo-galleri

Mot slutten av fjoråret deltok Jette van der Lende på temautstillingen "Krig, penger og makt" i regi av H12 Galleriverkstedet i Oslo. En jury bestående av Odd Karsten Tveit, Thomas Widerberg og John Fitzgerald kåret van der Lendes bidrag til utstillingens beste, og som en del av premien vil hun i mai måned få sin egen soloutstilling på galleriet H12 i Hegdehaugsveien 12. I dag er også 5-6 av kunstnerens bilder utstilt på B5 Galleri i Gamlebyen i Fredrikstad.

Maleriet som er gitt i gave til Follo HK henger utstilt, frem til det er solgt, i restauranten Sushi Me på Vinterbro-senteret.

-Nå håper jeg Follo FK får mest mulig for bildet slik at vi kan få bevist at det går an å gjøre noe bra med penger også, avslutter den gavmilde kunstneren Jette van der Lende med et stort smil om munnen.