Seniorstallen forbereder seg på en spennende sesong

Status for A-laget pr. 6. februar

Patrik Karoliussen og Christian Qvist leder unggutta i Follo FK i sesongen 2019.

Seniortroppen trener på for fullt og Christian Qvist og Patrik Karoliussen er igang med å forme unggutta inn mot mange tøffe oppgjør i Norsk Tipping-ligaen 2019. Vi har tatt en liten prat med hovedtrener Christian drøye 2 måneder før seriestarten mot Vålerenga 2.

Dere har nå trent i ca. 4 uker. Hvordan synes du treningene har vært så langt?

-Treningene har vært veldig bra, gruppen fungerer veldig bra sammen og vi merker det overføres på øktene. Vi har fått satt oss målsetningsarbeid med pre-season jobben som gir oss en retning på fokuset og hvor vi vil med de øktene, kampene og annet vi har foran oss.

Hvordan har dere lagt opp oppkjøringen fram mot seriestart? Noe dere vektlegger mer enn andre ting?

-På kamper så møter vi stort sett motstandere som spiller divisjonen over oss og i samme divisjon. Alltid fint med referansekamper, og der får vi noen bekreftelser og noen ting vi må forbedre. I treningsarbeidet så brukes tiden på spillestil og hvordan vi skal løse ulike formasjoner som vi kommer opp mot i løpet av sesongen. Dette vil gi et bedre utgangspunkt for oss og prinsippene vil vise vei for hvordan vi skal løse spillsituasjonene innafor strukturen. Så vil vi ha en treningsleir i Kongsvinger og gjennomføre andre aktiviteter som skal forme oss som et lag.

Joachim Glosli - spennende nykommer fra Askim FK. Foto: Privat.

-Hvordan synes du spillerstallen ser ut? Er det nye spillere på vei inn? Spesielle posisjoner dere ser etter?

-Spillerstallen ser bra ut, ung og sulten gjeng som ønsker å bli bedre. Så har vi fått inn Patrik Karoliussen som spillende assistent som kommer inn med toppfotballkultur i blodet og rutine. Thomas Herskedal og Joachim Glosli som er to fantastiske unggutter. Herskedal som en god dirigent på midtbanen og aggresiv forsvarsspiller og Glosli med høy fart og vedlig gode 1v1 ferdigheter. Så har vi noen spennende spillere på prøvespill og er i dialog med noen andre og jeg tror vi får landet en spennende stall for sesongen 2019.

Har dere snakket noe om målsetting for sesongen ennå? Tanker omkring dette?

-Vi har jobbet med målsetninger og har delt sesongen inn i 3, pre-season, sesongen før sommerpausen og sesongen etter sommerpausen. Mest konkrete vi har vært inne på nå er pre-season siden det er der vi er. Vi har satt oss noen resultat-, prestasjons-, og prosessmål rundt den og hva vi forventer av hverandre på trening og jobben rundt målene. Det kan ikke være noe vi bare skal ha på papir, det må etterleves og gutta har respondert veldig bra på det. Det er en målbevisst gjeng.

Hvordan er dere organisert på treningsfeltet? Hvem gjør hva osv.?

-Vi er som oftest 3 eller 4 på feltet. Patrik og jeg tar oss av selve øktene og fordeler oss i mellom, snakker med individer, tar kollektive osv. Kim C har full kontroll på vannet og stoppeklokken, så har vi en person til som heter Patrick som er keepertrener og tar seg av keeperøvelser og tilbakemeldinger til dem. Så jobber vi med å løse en sak sånn at vi kan få brukt Axel Reimblad litt etter en økt i uken, men jobber med å finne lokale til dette.

Thomas Herskedal, her fra tiden i Østsiden. Foto: Østsiden IL.

Før jul ble det kjent at klubben har fått orden på økonomien og at Follo FK på det nærmeste er gjeldfri. Hva tenker du om det utifra en A-lagstreners synspunkt?

-Det er veldig bra innsats av alle som har lagt ned arbeidet for å få økonomien i orden! Det er lettere å jobbe der det er mer ordnede forhold og man kan begynne å se fremover for hvordan vi skal kunne løfte klubben sammen med det økonomiske og sportslige.

Vi takker Christian for praten og ønsker lykke til videre med sesongforberedelsene.