Rekruttlaget spilte uavgjort

For andre gang på en snau uke skulle rekruttlaget spille mot et av rekruttseriens to beste lag, og det ble en tett og intens kamp mot hovedstadsnabo Ready. Ullevål ledet 3-1 tidlig i annen omgang, men Ready utlignet på corner med fem minutter igjen å spille, og dermed endte det med uavgjort 3-3(2-1) .

Både Ullevål og Readys A-lag er ferdigspilt for sesongen, og begge rekruttlagene valgte dermed å ha med seg flere spillere fra A-laget til denne kampen. Ready stilte blant annet med den norske landslagsspilleren Isac Jerner i oppstillingen. Isforholdene på Bergbanen var ikke de beste denne tirsdagskvelden grunnet snøværet tidligere på dagen, og det skulle vise seg å være risikofylt å føre for mye ball på egen banehalvdel. Ready begynte med ballen, men de kom tidlig i trøbbel, og rutinerte Erik Meier klarte å stjele ballen fra en Ready-spiller nærme Readys mål. Alene med keeper var rekruttlagets toppscorer iskald og Ullevål ledet dermed 1-0 allerede etter 26 sekunder av kampen! Rekruttlagets tidligere rekordraske mål fra denne sesongen var Martin Killingmos ledermål etter 27 sekunder borte mot Solberg, så Meier overtok denne med ett sekund.

Ready valgte å holde noe mer ball i laget enn Ullevål, som spilte litt mer direkte på de vanskelige forholdene. Kampen var relativt jevnspilt, men det var Ullevål som produserte det som var av sjanser den første halvtimen. Ready skulle likevel få en enorm mulighet etter 32 minutter. En stygg feilpasning i Ullevåls bakre rekker ble snappet opp av Readys angriper, men i duellen en-mot-en mot superveteran Øyvind Bratlie i Ullevåls mål, så var det den rutinerte keeperen som kom seirende ut! Dessverre var redningen til liten nytte, da Peter Haug scoret på den påfølgende corneren. Et par minutter før pause fikk Ready kanontreff på et frislag fra langt hold, men tverrliggeren hindret gjestene i å ta ledelsen. I stedet var det Ullevål som skulle gå til pauseledelse etter et vakkert angrep anført av Erik Meier. Han fant spillende trener Einar Andreassen, som med en fantastisk pasning kunne tre gjennom skøytesterke Rasmus Gaare. Han satt full fart inn i Readys straffefelt, og selv med flere forsvarere rundt seg fikk han av gårde et velplassert skudd i lengste hjørne. Ullevål gikk til pauseledelse med en fortjent ledelse 2-1.

Til tross for at dette bare var deres tredje rekruttkamp for sesongen har Erik Meier og Sigmund Karlseng markert seg på topp tre av poengplukkerne på rekruttlaget, og det var denne kombinasjonen som besørget 3-1 tidlig i annen omgang. Karlseng vant en ball høyt i banen og avanserte mot Ready-forsvaret. Før han møtte motstand slapp han ballen på helt riktig tidspunkt til Erik Meier, som på ny var sikkerheten selv alene med Markus Thommesen i Readys mål. Ullevål kontrollerte kampen brukbart i de neste 20 minuttene, selv om Ready var farlige på dødballer. En corner ble stanset på streken, mens en annen traff stolpen. Med 20 minutter igjen å spille begynte også gjestene å slå svært mye langt, og de etablerte et sterkt trykk mot Ullevål mot slutten. Reduseringen til 3-2 kom etter en langpasning som ble tatt ned i Ullevåls felt. Den ble slått knallhardt inn foran Ullevåls mål, og den ble styrt i mål fra kort hold. Utligningen til 3-3 kom med fem minutter igjen å spille da VM-spiller Isac Jerner fikk bra treff på corner.

Ready avsluttet kampen best, og de hadde muligheter til å avgjøre på tampen. Blant annet fikk Martin Bjerkely en enorm sjanse etter en cornerretur, men avslutningen gikk like til side for mål.

Neste kamp for rekruttlaget blir på Bergbanen lørdag 16/2 kl. 16.00 mot Solberg 2.

Mål:

Erik Meier (2)