4xbronse til Arne Lernes i LM

12 år gamle Arne Lernes fra Tromsø Skøyteklubb vant fire bronsemedaljer under Landsmesterskapet i Stavanger.

4xbronse til Arne Lernes i LM

12 år gamle Arne Lernes fra Tromsø Skøyteklubb vant fire bronsemedaljer under Landsmesterskapet i Stavanger.

Han ble nummer tre på alle distanser og satte personlige rekorder på samtlige. Det er mange år siden Tromsø Skøyteklubb har hatt en løper som presterer så godt som Lernes i 12-årsklassen. Han startet Landsmesterskapet i Sørmarka Arena fredag med å vinne bronsemedalje i fellesstartløpet. Alfred Blandhoel Pedersen, også han fra Tromsø Skøyteklubb, ble nummer seks på fellesstarten. Det var første gang at løpere fra Tromsø Skøyteklubb deltok i fellesstart.

Lørdag ble det ny bronsemedalje på Arne Lernes. Han gjennomførte 500 meter så raskt som han aldri tidligere har gjort. 44,54 var ikke bare personlig rekord, men også den raskeste 500 meter en løper fra Tromsø Skøyteklubb har gått i 2019. Alfred Blandhoel Pedersen satte også personlig rekord og løp under 50.0 for første gang. Han fikk tiden 49.72 som holdt til en flott 13. plass.

På 1500 meter gikk Arne Lernes et kanonløp. Han passerte målstreken på 2.19.03 og vant en ny bronsemedalje. Tiden var en solid forbedring av hans tidligere personlige rekord på 2.27. Også Alfred leverte en god 1500 meter og fikk tiden 2.39.70 – ny personlig rekord.

På søndagens 1000 meter ble det bronse nummer fire på Arne Lernes. 1.31.25 var ny personlig rekord. Alfred Blandhoel Pedersen fikk 1.43.88, også det en fin ny personlig rekord.

I jentenes 12-årsklasse leverte Helene Søreng Soleng fire gode løp. Hun satte personlige rekorder i fleng og viste at hun tilhører de beste jenteløperne i 12-årsklassen i Norge. Hun ble nummer seks i fellesstartløpet fredag, nummer 11 på 500 meter med 52,21, nummer 13 på 1500 meter med 2.53.58 og nummer 13 på 1000 meter med 1.49.02.

Kjempeinnsats av de tre Tromsø-løperne som deltok i Landsmesterskapet, med andre ord.

Arne Lernes på seierspallens tredje trinn under premieutdelingen etter fellesstartløpet i Landsmesterskapet fredag. Lernes la beslag på tredjeplassen på samtlige distanser under mesterskapet. Foto: Geir Arne Førde

Sliping av skøyter!!

Klubben tilbyr sliping av skøyter for publikum.

Hockeyskøyter (hulsliping) 50 kr. Lengdeløpsskøyter (håndsliping) 150 kr.

Innlevering av skøyter til sliping hver dag i kafeens åpningstid.

Utlevering mot betaling påfølgende lørdag i kafeen. Beregn 3 dager fra innlevering til avhenting.

Sponsorer:

Til startsiden på dnb.no