Kosthold i fokus

Tirsdag fikk mange Raumaværinger gode tips om kosthold

MFK sin kokk Thorbjørg Haugen kom og fortalte om tips ift trening og matvaner. Hun kunne blant annet fortelle at Petter Northug spiste over 20 pizzasnurrer etter en hard treningsøkt og hvor viktig det er å få i seg mat rett etter trening. "Tante" fortalte også om hvordan maten planlegges i MFK og hvordan de gjorde det rundt skiskytter landslaget. Lars Hasselgård som er lege på MFKs damelag fortalte om hva man må spise for å få i seg nok vitaminer og mineraler. Videre fortalte han om hvilke konsekvenser det får for kroppen om man mangler D vitaminer for eksempel. Han snakket også om viktigheten av 5 om dagen.

For ÅIF har det nå blitt satt enda mer fokus på kosthold, aktivitet og hvile. Vi skal til høsten arrangerer Eat Move Sleep cup på Åndalsnes og da er slike foredrag midt i blinken. - Vi gleder oss allerede til cupen, sier turneringsleder Svein Frode Heen.

Støtt Åndalsnes IF!