To strake seire for rekruttlaget

Rekruttlaget knuste et ungt Solberg 18-2(7-0) på lørdag, mens de vant 8-3(3-2) mot et solid Drammen-lag på tirsdag. Rekruttlaget har dermed en mulighet for å klatre ytterligere på tabellen før den siste kampen mot Sarpsborg.

Et ungt Solberg-lag hadde ingen mulighet mot Ullevåls lag, hvor halvparten av spillerne kom fra A-laget. Lasse Torkildsen sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter et par minutter, og dette var starten på enveiskjøringen for Ullevål. Ullevål vant til slutt 18-2(7-0) etter at spissene Marcus Lagerbäck og Vetle Rynning satt fire mål hver.

Det ble vesentlig tøffere motstand mot Drammen på tirsdag. Drammen valgte, som Ullevål, å stille med en del spillere fra A-laget, og gode spillere som Stian Stærkeby (landslagsspiller), Even Thiseth, Mats Bergstrøm og svenske Erik Lundgren spilte kampen for gjestene fra Marienlyst. Ullevål gikk ut i et forrykende tempo og allerede etter tretten minutter sto det hele 3-0 til hjemmelaget. Marcus Lagerbäck scoret på en straffe han skaffet selv, Jonas Gaare avsluttet med et kanonskudd i lengste kryss etter å ha blitt spilt opp av Vetle Rynning, mens Endre Rynning fortsatte med sin voldsomme uttelling på venstrecornere, og økte til 3-0 før Drammen hadde skapt noe som helst.

Drammenserne skulle likevel komme mer med i kampen, anført av Erik Lundgren og Stian Stærkeby, uten at de klarte å skape de helt store sjansene da Ullevål spilte etablert i forsvar. Det nærmeste gjestene kom var et lavt langskudd fra Stian Stærkeby som keeper Christopher Smerkerud fikk fingertuppene på, og han fikk gitt corner. Reduseringen skulle likevel komme, og det var ikke ufortjent da Erik Lundgren utnyttet en svak klarering av Ullevåls forsvar, og satt 1-3 alene med keeper. Svenske Lundgren plukket også opp en feilpasning i Ullevåls forsvar noen minutter senere, og reduserte ytterligere en gang til 2-3 alene med Christopher Smerkerud. Ullevål var desidert nærmest å score det neste målet før pause, men spesielt Lasse Torkildsen hadde marginene mot seg ved tre anledninger. Et langskudd ble reddet av keeper, men ble liggende på streken i lang tid før den ble klarert, og han smalt også ballen to ganger i tverrliggeren i minuttene før pause.

Det skulle ikke gå lang tid av annen omgang før Ullevål økte til 4-2. Igjen skaffet Marcus Lagerbäck en straffe som han selv omsatte i mål. Drammen var nære en redusering etter å ha fått avsluttet fra få meter, men Christopher Smerkerud vartet opp med en glimrende reaksjonsredning på forsøket fra Even Thiseth. Wilhelm Teisner økte til 5-2 fra kort hold i en periode hvor Ullevål hadde full kontroll i defensiven. Marcus Lagerbäck satt sitt tredje for kvelden da han ble kastet gjennom av Christopher Smerkerud, og med 6-2 var kampen i realiteten over. Svenske Rickard Geiborg økte til 7-2 fra kort hold etter fint forarbeid av Jonas Gaare. Det var lite å gjøre med Stian Stærkeby da han satt full fart mot et ryggende Ullevål-forsvar med fem minutter igjen av kampen, men Ullevål ville ha det siste målet, og Jonas Gaare fastsatte til 8-3 gjennom en god enkeltmannsprestasjon ved å trampe fra et åpent Drammen-forsvar.

Rekruttlagets siste kamp for sesongen spilles borte mot Sarpsborg tirsdag 26/2. Per dags dato er man nummer fem, men med seier har man god mulighet til å avansere forbi minst ett av lagene foran på tabellen.