Leif Harry Hannsen setter ny pers i dag!

Leif Harry Hanssen setter ny pers i dag!

Tromsø Skøyteklubbs æresmedlem og supersprinter i veteranklassene, Leif Harry Hanssen, fyller 75 år i dag, 22. februar. Leif Harry Hanssen har vært bitt av skøytebasillen helt siden guttedagene da GrishinKuppern og alle de andre folkeheltene herjet på skøytebanene rundt om i Norge – også i Tromsø. Hjemme i Lyngen hadde guttene egne «landskamper» bygdene i mellom, og dette var grunnmuren til det skøyteliv som Leif Harry har levd siden.

Han var godt voksen da han begynte som aktiv skøyteløper. Det var da kunstisbanen i Tromsø kom på midten av 1980-tallet at Leif Harry begynte å gå løp. Det gikk så fort unna at han fikk stor inspirasjon av egne prestasjoner. Og etter hvert som han begynte å delta på landsbasis, viste det seg at han var så god at han vant både nasjonale og internasjonale skøyteløp. Han ble det enkelte kaller «uoffisiell verdensmester i sprint» i Inzell i 50-54-årsklassen både i 1998 og 1999 og i 2004 i 60-64-årsklassen, selv om mesterskapene ikke ble offisielle før i 2009

Det er med andre ord en merittert skøyteløper Tromsø Skøyteklubb har i sin midte. Han har også blitt norsk mester (selvfølgelig) og har satt en rekke verdensrekorder i veteranklassene.

Ikke bare ute på isen har Leif Harry Hanssen gjort seg bemerket. Han har også i lange perioder vært en drivende kraft i administreringen av Tromsø Skøyteklubb. Han var klubbens leder i årene 1988-1990 og i 1998-1999. Dessuten har han vært den selvfølgelige lederen av hovedkomiteene de gangene Tromsø Skøyteklubb har vært tildelt store nasjonale og internasjonale mesterskap. Han har med stø hånd ledet arbeidet både med sprint-NM i 2003, veteran-NM, Landsmesterskapet og Barentskamper – alt gjennomført meget tilfredsstillende og på en slik måte at Norges Skøyteforbund har stor tiltro til Tromsø Skøyteklubb som mesterskapsarrangør.

Leif Harry Hansens personlige rekord på 500 meter er 41,9. I dag setter han ny pers: I antall år. Gratulerer med dagen, Leif Harry!

Sliping av skøyter!!

Klubben tilbyr sliping av skøyter for publikum.

Hockeyskøyter (hulsliping) 50 kr. Lengdeløpsskøyter (håndsliping) 150 kr.

Innlevering av skøyter til sliping hver dag i kafeens åpningstid.

Utlevering mot betaling påfølgende lørdag i kafeen. Beregn 3 dager fra innlevering til avhenting.

Sponsorer:

Til startsiden på dnb.no