Ullevåls småguttlag videre til semifinale i NM-sluttspill!

Etter en thriller av en kvartfinale søndag ettermiddag mot et fighterinnstilt Stabæklag ble Ullevåls smågutter (04/05) til slutt for sterke for motstanderne fra Bærum. Når dommeren blåste i fløyta etter 60 minutter var resultatet 3-2 og Ullevål kunne slippe jubelen løs.

Ullevål vant loddtrekningen om valg av banehalvdel og kunne derfor starte på «skyggesiden», et viktig moment tatt i betraktning den lave februarsola som gjorde keeperjobben på motsatt side utfordrende. Mange publikummere hadde tatt veien til Bergbanen for å overvære kvartfinalen denne solfylte søndagsettermiddagen, faktisk spekuleres det i rekordoppmøte for en småguttkamp! Med hele tre kompetente dommere på plass, nypreppet is og frivillig mannskap i kiosken ble kampen blåst i gang nøyaktig kl. 16.00.

Ullevål starter kampen bra og har det meste av ballføringen i det første minuttet. Dette gir raskt resultater og etter kun 1 ½ minutt setter Ullevåls spiller nr. 18, Brage Falch Milde, ballen i mål. Kanonstart! Nå våkner imidlertid Stabæk, de har nok ikke kommet til Bergbanen for å gå på et forsmedelig tap. Begge lag kjemper innbitt de neste 20 minuttene, uten at det gir uttelling målmessig. Det skapes mange sjanser og det er flere heltemodige redninger av to gode keepere, men det er først i det 22. minuttet av denne førsteomgangen at kampens andre mål settes i nettet. Dessverre av en av Stabæks spillere denne gang og stillingen er 1-1. Ullevål mister noe av gnisten etter dette og senker guarden. Stabæk vet å utnytte situasjonen og tar ledelsen i kampens 26. minutt. Førsteomgang ender til alt overmål med en utvisning av en Ullevålspiller og gutta går i garderoben med resultatet 1-2 hengende over seg og vissheten om at de har en spiller utvist i de første seks minuttene av andreomgang.

I pausen preppes isen på nytt så den er skinnende blank og om det er dette med å starte med blanke ark eller om spillerne har hatt en alvorsprat i garderoben vites ikke, men det er i hvert fall et Ullevållag med ny kampvilje som går på isen. Det er full intensitet fra første avslag og minuttene med en Ullevålspiller utvist gir ingen uttelling for Stabæk. Tvert imot er Ullevål på hugget som aldri før og viser et tøffere og mer pågående spill der spesielt forsvaret spiller en uvurderlig rolle. I kampens 43. minutt er det hjørneslag til Stabæk. Ullevåls kaptein, Eirik Frydenlund Norling, utnytter et sekunds nøling, snapper ballen og stikker avgårde og utligner til 2-2 ved å plassere ballen pent bak Stabæks keeper. Jubel på tribunen og nå øyner gutta en sjanse for å dra denne kvartfinalen i land. Stabæk kjemper så godt de kan, men Ullevål er hakket vassere og i det 51. minuttet er det igjen Brage Falch Milde som setter et skudd i mål og stillingen er 3-2. Ullevåls supportere tar bølgen, Stabæk ber om timeout. Peptalk fra sidelinja. Ullevåls trener høres over hele banen, Stabæks er noe mer lavmælt. Kampen blåses i gang igjen og stemningen på tribunen er til å ta og føle på. Ullevåls gutter VIL vinne og det skinner igjennom i alt de gjør. Adrenalinnivået er høyt og ingen merker at de er slitne, det jobbes iherdig for å holde Ullevåls bur rent og innsatsen gir uttelling. Etter 60 minutter blåser dommeren i fløyta, Ullevål er vinnerne!!!

Etter trekning av semifinaler mandag kl. 12 skal Ullevål spille mot Røa på Bogstad tirsdag 5. mars med kampstart 19.00.

Tekst og bilde: Grethe Spongseevn