Reisebrev fra Barcelona

Våg J17 reiste i vinterferien på treningsleir til Barcelona. Jentene har selv jobbet dugnad for å dekke turen, og her får du et knippe bilder og tekst fra suksessturen.

Forfatter: Kine Mellemberg

Turen startet søndag morgen med "pysjamasflyet" fra Kjevik. Først til Amsterdam, og deretter til Barcelona. Fra flyplassen busset jentene en times tid til Salou, endestoppet like sør for Barcelona.

Cambrils Park var vårt hjem de neste dagene. Mange klubber var gjester samme uken - mest gutter og unge menn, men også noen andre jentelag. Det var lag fra hele verden - Danmark, Tyskland, England, Kina og Canada i tillegg til flere norske klubber. Anlegget vi bodde på var stort og flott med mulighet for mange aktiviteter utenom fotballøktene. Senteret hadde liten fotballbane, basketballbane, minigolf, tennis, bordtennis, og spillehall med biljard, airhockey osv.

Treningsfeltet var fem år gammelt, og til tross for åtte kunstgressbaner og to gressbaner i full størrelse, holdt de på å utvide med enda en bane med tribuneanlegg.

Treningssenteret var godt organisert, og betjeningen var vennlige, profesjonelle og serviceinnstilte. Vi hadde buffet tre ganger daglig med god mat og mange valgmuligheter, så ingen trengte å gå sultne. Vertene hadde god kontroll på matallergier, og alle fikk oppvartningen de trengte. Cambrils Park kan helt klart anbefales til andre lag som ønsker tur til sydligere breddegrader i løpet av vinteren.

Programmet for turen var planlagt i forkant. I treningsopplegget hadde vi lagt inn en styrkeøkt på ankomstdagen, etterfulgt av en daglig 1,5 times fotballøkt med UEFA PRO sertifiserte instruktører, nok en styrkeøkt og en treningskamp mot et lokalt fotballag. I tillegg hadde vi lagt inn en times spa, og en dag med utflukt til Barcelona som inneholdt Camp Nou Tour, shopping og middag.

Ankomstdagen brukte vi til å gjøre oss kjent i området. Vi leide sykler og syklet langs strandpromenaden inn til Salou. Flotte sandstrender fristet noen til bading, selv om det i februar er enda litt kaldt og lavsesong i Spania. Badetemperaturen kunne nok vært litt varmere, selv om det var varmt i lufta. Vi var veldig heldige med været mens vi var der. Om dagen var det full sol og temperaturer på 14-16 grader, så flere fikk kjenne på litt solbrenthet. Om kvelden sank temperaturen, og nattestid var det minusgrader noen av dagene.

Treningsøktene med instruktører ga mye god læring, og svarte til forventningene. Vi hadde i forkant gitt beskjed om hvilken formasjon vi spiller, og hva vi ønsket at øktene skulle fokusere på. Våre ønsker om fokusområder ble fulgt opp, og laget har fått mange gode øvelser som vi kan ta i bruk framover. Instruktørene var flinke til å forklare og vise eksempler underveis i treningen. Instruksjonene ble gitt på engelsk. Veldig lærerikt for jentene å få praktisert både engelsk og spansk muntlig.

Treningskampen mot Tecnifutbol Girls vinner vi lett 5-2, og med det kampbildet fikk vi vist vår nye hovedtrener hvordan vi fungerer som 11er lag. Arnt Gunnar har siden oppstart i januar kommet godt inn i gruppa, og treningsleiren har gjort at vi alle er blitt godt kjent på kort tid.

Hovedtrener Arnt Gunnar oppsummerer treningskampen og turen slik:

Vi var noe usikre på hva vi ville møte i treningskampen, men så ganske tidlig i kampen at dette var et lag vi matchet godt. Vi var tidlige i press, ga de lite tid med ball og vi stengte av rom. Vi kom til mange sjanser i løpet av kampen, noe utrolig at vi ikke scorte flere. Godt å se at vi er i rute til sesongen og det ble tydelig hva vi må jobbe med framover.

I løpet av de fem dagene har vi fått gjennomført sju økter og en kamp, vi har lagt et godt grunnlag for videre trening. Det å komme til varmere temperatur og gode treningsforhold gjør noe med spillere og ledere. Dette legger et godt grunnlag for sesongen.

Etter noen fantastiske dager sammen var det tid for hjemreise på torsdag. Tida gikk utrolig fort, og vi kunne gjerne vært der en full uke.

Våg-jentene har gjort turen mulig med hardt dugnadsarbeid gjennom et års tid.

Det er noen fantastiske jenter som er en sann fryd å reise på tur med.

Tusen takk til voksenteamet på turen - Arnt Gunnar Hårstad, Frank Glomset, Gry Anita Lystad, Petter Tjøm og Siv Pettersen!

Fra Kine og resten av gjengen...
Heia Våååg💚💚💚

Generalsponsor