Tredje strake seier i sesongavslutningen for rekruttlaget!

Rekruttlaget slet seg til en seier i årets siste kamp, borte mot Sarpsborg 2.

Begge lag stilte med flere spillere fra sitt a-lag. Selv om Sarpsborg lå nederst på tabellen før dette oppgjøret var det ingen enkel oppgave for rekruttlaget. Sentrale spillere som Olsson-brødrene, Emil Øby Olsen, Johan Krosse og ikke minst Christer Lystad stilte for Sarpsborg denne kvelden. 

Ullevål skulle også bli rystet i åpningen av Sarpsborg raske spillere. Etter bare 2 minutter løp Sarpsborgs Anders Olsson  gjennom hele Ullevål-laget og satt ballen i mål. 2 minutter senere serverte han Amund Stenersen som ikke gjorde noen feil alene med keeper. Det virket som at Ullevåls lag fortsatt satt igjen i garderoben.   

De to kalddusjene skulle virke oppkvikkende på Ullevål 2 som etterhvert kom mer og mer med i kampen, anført av en frisk Fredrik Bakken. Ullevål satte etterhvert høyt press på Sarpsborgs raske spillere. Etter 20 minutter snappet Peik Gaare opp ballen inne på Sarpsborg banehalvdel. Med stor fart mot mål spilte han vakkert opp sin eldre bror alene med keeper. Rasmus Gaare satte ballen kontakt i mål og Ullevål forstod snart at Sarpsborgs toppede lag var fullt mulig å slå. 

Deretter gikk det raskt for Ullevål. Fredrik Bakken fant halfen Bendik Nordbrenden i fullt drag mot mål med en pasning tvers over halve banen. Bendik satte ballen under Sarpsborgs keeper. Like etter kjemper Wilhelm Teisner inn en scoring etter en ren brytekamp inne i boksen.  Fredrik Bakken driblet seg rett gjennom hele Sarpsborg 2 og satte inn 4-2. Ullevål scoret 4 mål på litt over 2 minutter. 

Ullevål 2 er inne i en flytsone på dette tidspunktet, og det virker som at resten av kampen skal bli grei skuring. Dette var en periode med mange flotte angrep anført av Gaare-brødrene, Rickard Geiborg, Bendik Nordbrenden og Wilhelm Teisner, men Ullevål fant ikke fram nettmaskene og fikk avgjort kampen. 

Sarpsborg kom derfor gradvis mer inn i kampen og la presset sitt høyere. De siste 15 minuttene skulle Ullevål ha problemer med å komme gjennom Sarpsborgs styring og tilslutt snappet Sarpsborg opp en feilpasning og sendte Anton Olsson gjennom mot Casper Kamfjord som ikke klarte å hindre mål. Dermed gikk Ullevål inn til pause ledelse med kun ett-målsledelse. 

I 2. omgang kom Ullevål best i gang. Jonas Gaare scoret etter fint spill på corner. Even Lyche hadde sin debut på rekruttlaget i denne kampen. Etter 11 minutter snappet han opp ballen på midtbanen og raidet mot Sarpsborg mål. Han fant Rasmus Gaare med en smart pasning som ga Rasmus sin 2. scoring for kvelden. Ramsus er dermed toppscorer på Rekruttlaget denne sesongen. 

Igjen var Ullevål 2 inne i en skikkelig flytsone med mange gode muligheter for mål Peik Gaare ble spilt gjennom av Bendik Nordbrenden flere ganger men fikk ikke med seg kula i det avgjørende øyeblikket. Og nok engang kom Sarpsborg 2 mer med i kampen. 

Ullevål 2 kjempet imidlertid steinhardt, og en spiller som Christer Lystad fikk lite til, annet enn å kjefte på dommeren. Etter 22 minutter sover imidlertid Ullevål 2 i Sarpsborg angrep og nok engang er det Anton Olsson som spiller gjennom en Sarpsborgspiller alene med Casper Kamfjord. 

Ullevål hadde fortsatt en komfortabel 2-målsledelse, men Sarpsborg presset etterhvert på for å få utligningen de trengte. Etter 85 minutter ble det dramatikk da Sarpsborgs Johan Krosse slo Ullevåls Einar Andreassen i hånda i et forsøk på hel volley. Dommeren overrekte han 10 minutter utvisning for dette slaget. Krosse var tydelig misfornøyd med dommerens avgjørelse og snakket dermed på seg rødt kort. 

Et kort minutt virket det som at litt av luften av gått ut av Sarpsborg. For å gjøre det ekstra spennende scoret Ullevåls Einar Andreassen selvmål med 3 minutter igjen å score. De siste tre minuttene ble dermed svært intense med høyt Sarpsborg-press. Ullevål 2 klarte å ri av stormen og vant tilslutt en fortjent seier 6-5. 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift