Rekordskred for Arne Lernes

12 år gamle Arne Lernes leverte et rekordskred under Viking Race i nederlandske Heerenveen

Rekordskred for Arne Lernes

12 år gamle Arne Lernes leverte et rekordskred under Viking Race i nederlandske Heerenveen.

Han satte både personlige rekorder, klubbrekorder og kretsrekorder på 500 meter og 1000 meter i stevnet som er betraktet for å være de yngste løpernes Europamesterskap

Fredag startet Arne Lernes stevnet med å løpe 500 meter på 43.44. Han fulgte opp litt senere på dagen med et kanonløp på 43.39, som var ny kretsrekord i 12-årsklassen.

Lørdag morgen sprintet han inn til fantastisk flotte 43.13, som var en ytterligere forbedring av den tidligere kretsrekorden til Sindre Sørensen, som løp på 43.5 i Vikingskipet i 1994 – altså for 25 år siden.

Litt senere på lørdag formiddag «freste» Arne Lernesigjennom 1000 meteren på 1.27.07 og satte igjen ny kretsrekord. Den gamle rekorden var fra 1994 og lød på 1.28.8. Sindre Sørensen var gutten bak prestasjonen den gang.

Arne Lernes ble nummer 10 sammenlagt i Viking Race. Det var andre året han var tatt ut til dette mesterskapet. I fjor deltok han i 11-årsklassen og gjorde det meget bra. Men årets prestasjon topper alt annet noen annen 12-åring i Tromsø Skøyteklubb har gjort tidligere. Arne Lernes er et kjempetalent. Men som alle andre talenter: Det må pleies med omhu!

Arne Lernes har all grunn til å vise tomlene opp for sine prestasjoner i Heerenveen i helgen.

Sliping av skøyter!!

Klubben tilbyr sliping av skøyter for publikum.

Hockeyskøyter (hulsliping) 50 kr. Lengdeløpsskøyter (håndsliping) 150 kr.

Innlevering av skøyter til sliping hver dag i kafeens åpningstid.

Utlevering mot betaling påfølgende lørdag i kafeen. Beregn 3 dager fra innlevering til avhenting.

Sponsorer:

Til startsiden på dnb.no