Ullevålgutter med suksess i U17 VM

Aksel Stranden Lae, Anders Audun Sørensen og Wilhelm Johnsen Sundstrøm (bandygymasiet i Edsbyn) var alle tre med på Norges U17 landslag som var nære på bronse i VM i Arkangesk.

Norges U17 landslag gjorde seg bemerket med flere gode kamper under U17 VM i Arkangelsk som ble avsluttet med semifinaler og finaler i dag.

Første kamp i gruppespillet ble spilt mot Finland og endte 0-0 og poengdeling, dette ble fulgt opp med et 5-0 tap for vertsnasjonen Russland før Norge slo USA  9-0 i noe som vel må ha vært det første møte mellom disse to nasjonene på U17 nivå, i denne kampen var Anders en av Norges målscorere.

I neste kamp ble Sverige nummeret for store etter at Norge lenge hadde vartet opp med godt spill og skapt mye bryderi for storfavorittene, svenskene måte vente helt til den var spilt 42 av 60 minutter før kampen ble avgjort når de gikk opp til 4-0, til slutt endte det med hele 10-0 til Sverige etter en norsk kollaps de siste minuttene.

Lørdag morgen startet med semifinale mot Russland og de norske gutta hadde tydeligvis rystet av seg stortapet for Sverige og leverte en av de bedre kampene et norskt U17 lag har prestert mot Russland, kampen var jevn og spennende helt til siste slutt da russerne satte inn 3-1 med bare tre minutter igjen å spille. De norske gutta gav ikke opp og ble belønnet med et staffeslag i siste minutt som bursdagsbarnet Anders Audun Sørensen sikkert satte inn, med det var kampen slutt og Norge måtte ta til takke med en bronsefinale mot Finland.

Bronsefinalen endte med et surt 5-4 tap etter å ha ledet med 4-3 til det bare gjensto ett minutt av ordinær tid, 3 minutter på overtid satte Finland inn 5-4 og kunne juble over seier i bronsefinalen.

Uansett kan de norske gutta og laglederene nå reise hjem med hevet hode etter en bra turnering