Tre gull, og to sølv i helgens NM

Urædd bryting i Porsgrunn arrangerte Ungdoms og Junior NM i bryting 16. og 17.mars. Kolbotn bryterne viste god teknikk og flott bryting. I Ungdomsklassen ble gull til Hedda Ophaug i 46 kg, Marius Dalsbotten i 65 kg og sølv til Hermund Ophaug 71 kg. I Junior ble det gull til Steinar Bjørndalen 77 kg, og sølv til Marius i 67 kg.

Marius Dalsbotten kom hjem med supert resultat med to finaler på to dager. Lørdag ble han Norgesmester i ungdom 65 kg. Det var 11 brytere i vekten, og Marius vant sin pulje med en fallseier og to kamper med teknisk overlegenhet. Han var overbevisende og vant alle tre kampene på under ett minutt. I finalen møtte han Said Ibragimovich Lachino fra Fauske. Denne kampen gikk tiden ut og endte 6-1 til Marius som dermed ble Norgesmester. Søndag var vekten 67 kg fire innledende kamper i puljen. Han vinner tre kamper 8-0 mot bl.a. to av motstanderne fra lørdag, og møter Azir Nazirovitsj Dzortov fra Vardø i finalen som han taper og får sølv.

Hedda Ophaug brøt i den lettest jenteklassen 46 kg, der hun møtte Jenny Bergskås Pettersen fra arrangørklubben Urædd. Jenny ble Norgesmester i P15 i denne vekten for to uker siden, men møtte en kampvillig Hedda som raskt tok ledelsen 2-0 før hun kaster seg inn i et nytt grep og vipper Jenny over i en rask fallsituasjon. Hedda blir med dette Norgesmester.

Hermund Ophaug gikk opp til vektklassen 71 kg i Ungdom. Han vinner sine første to kamper på 10-0 og 11-0 i løpet av første omgang. Deretter blir det en spennende kamp mot Emil Dahl om puljeseier. Hermund legger inn en overraskende vipp på motstanderen som gir han fire poeng når han ligger under. Deretter har ledelse kampen ut og vinner tilslutt 9-7. I finalen møter han Gilani Nazirovitsj Dzortov, og leder 1-0 til pause. I andre omgang blir Gilani for sterk og det blir 5-1 tap og sølv på Hermund denne gangen.

Victor Grøneng var tilbake på brytematta, og stilte i ungdom 60 kg. Det var 11 brytere i vekta, og han går inn for å slå et kast, men ender i stedet på fall i først kamp. I andre kamp taper han mot Benjamin Hansen som blir norgesmester i vekta.

Steinar Bjørndalen bryter søndag i junior herrer 77 kg. Det er seks bryter i vekta og to innledende kamper i pulja. Steinar er sterk og når motstanderen trer inn armene i et grep, får Steinar sitt favorittgrep og legger sin første motstander på fall etter ca 1 minutt. Den neste kampen går mot Urædd bryteren William Myhre Arvesen. Her blir den mye morsom bryting og selv om Steinar ligger under kommer han flere ganger tilbake. Da det er 15 sekunder igjen er stillingen 9-11, og stemningen i hallen koker. Utrolig nok klarer Steinar igjen å få inn et supert kast, og legger motstanderen på fall. Det er dermed klart for finale mot Magnus Grønvik fra Bratt. «Kom igjen, alt er mulig» sier kompisen til Steinar, og med økt selvtillit går Steinar inn i finalen, gjør igjen ett flott kast, legger motstanderen på fall og vinner gull. «Det beste med Steinar er at han gjør som han får beskjed om» sier trenere Martin Dalsbotten og Eduard Aplevich.

Selv om Kolbotn i dette NM hadde få brytere, ble klubben nummer tre etter Skedsmo og Snøgg.

Klubben ønsker å gratulere med den flotte innsatsen og takke trenere, og dommere Sebastian Aak og Naser Fattahi med innsatsen og et flott NM.