Sofiemyr Minicup i bryting 23.mars

Lørdag 23.mars arrangerte brytegruppa i Kolbotn Sofiemyr Minicup. Dette er et stevne for bryteskole, knøtter og nybegynnere. 175 brytere fra nitten klubber deltok på stevnet og det ble gjennomført ca 240 kamper i løpet av dagen. Bryterne viste stor idrettsglede og klubbens dugnadsgjeng gjorde en flott innsats.

http://kolbotnil.noSofiemyr Minicup er stevnet der de yngste bryterne settes i fokus, og for mange er dette det første eller en av de første brytestevnet de er med på. Det er felles oppvarming for alle utøvere som ledes av tidligere Kolbotn bryter Ronny Sigde som nå er trener i Ski bryteklubb. Det settes opp grupper ut fra klasse og vekt slik at alle brytere skal få tre brytekamper, og alle som deltar får en fin pokal. I følge barneidrettsreglene skal det i bryting vises poeng fra dommerne, men ikke på poengtavlene, og begge bryterne utropes som vinnere når kampen er over. Det var med 15 brytere fra Kolbotn og de fikk sine velfortjente premier etter god innsats.

Dommerkurs

I år ble det også gjennomført dommerkurs, med en teori del på fredag, og praksis på lørdag. Martin Aak, Aneas Kjelland-Hysvær og Alexander Burgos gjennomførte dette og fikk prøve seg på matta og som side dommer lørdag. I tillegg var det flere av ungdommene som fikk nye dugnadsoppgaver. Simen Ekeberg satt klokkevakt og passet på tiden under kampene, og Hedda Ophaug var speaker og passet på at alle bryterne kom seg på riktig matte for å gjennomføre kampene sine.

En stor takk til brytere, støtteapparat rundt matta, foreldre og alle som møtte opp og hjalp oss til å lage et fint stevne.