Tromsø Skøyteklubb fikk tre nye æresmedlemmer under årsmøtet torsdag kveld. Det er Geir Johannessen og ekteparet Trine og Geir Arne Førde.

Nye æresmedlemmer:

Det var den gjenvalgte lederen Geir Arne Nordstrand som utnevnte de tre til æresmedlemmer. Om Geir Johannessen sa han:

Geir Johannessen

«Geir Johannessen har vært en del av Tromsø Skøyteklubb praktisk talt hele hans liv – og i halvparten av klubbens liv. Han var bare guttungen da han ble medlem av Tromsø Skøyteklubb og gjorde seg bemerket som en lovende løper den gang skøytebanen var på Idrettsplassen – eller Valhall stadion som den heter i dag. Geir vokste opp med skøytebanen som nærmeste nabo.

Geir var en liten kraftplugg og gikk både 500 og 1000 meter svært fort – alderen til tross. Han var så god at han ble sendt til Landsmesterskapet som 14-åring i 1971 og representerte Tromsø Skøyteklubb på utmerket vis.

Han forsvant imidlertid ut som aktiv, men gjorde come back på 1980-tallet. Ikke med de helt store sportslige prestasjonene. De kom derimot som trener da han på begynnelsen av 1990-tallet trente både sin egen sønn Kent Robin, Kenneth Grødahl og Sindre Sørensen, for å nevne noen stortalenter som den dag i dag preger klubbens rekordlister.

Og siden har Geir Johannessen vært i trenerrollen. Han har trent en rekke gutter og jenter fram til fremragende resultater. På jentesida Ine Førde og Synne Elise Hangstad. Blant annet. På guttesida Hans Kristian Smedsrød og Stian Førde, for å nevne to.

Geir Johannessen har sittet i styret og vært med i administreringen av klubben.

Kort og godt: Tromsø Skøyteklubb har vært en viktig del av Geir Johannessens liv. Og Geir Johannessen har vært en usedvanlig viktig del av Tromsø Skøyteklubbs virke. Det er derfor med glede at jeg utnevner Geir Johannessen til æresmedlem i Tromsø Skøyteklubb, som den 18. i rekken. Med andre ord innlemmes han i en meget eksklusiv gruppe medlemmer som har utmerket seg med et formidabelt stykke arbeid i klubbens tjeneste over mange, mange år.»

Trine og Geir Arne Førde

Geir Arne Nordstrand sa i sin tale til ekteparet Førde:

«Det finnes mennesker som har et slags samliv med aktiviteter utenom det ekteskapelige. Men når det ekteskapelige kombineres med et felles utenom-forhold i en klubbs – og dermed i samfunnets tjeneste – bidrar de positivt til barn og unges oppvekstvilkår.

I Tromsø Skøyteklubb er det mange ektepar som i årenes løp har bidratt mye til klubbens virke. Men det er ikke mange som har bidratt så mye som Trine og Geir Arne Førde. Det siste ti-året har de nesten «vært» Tromsø Skøyteklubb i den forstand at de har sittet i roller som har vært avgjørende for klubbens virke. Geir Arne Førde var formann i årene 201til 2017. Like sentral i klubbens drift var kona Trine, som ettermiddag og kveld etter ettermiddag og kveld – hverdager som helligdager – oppholdt seg på skøytebanen med utallige arbeidsoppgaver.

Kafe-drift med vaffelsteking og kaffekoking har vært like selvfølgelig for Trine som at hun har vært med i hovedkomiteen når norgesmesterskap og Barentskamper skulle arrangeres av Tromsø Skøyteklubb.

Trine har imidlertid ikke noen aktiv skøytekarriere bak seg. Det har derimot Geir Arne. Han markerte seg som en lovende gutteløper og ble som 13-åring sendt til Jevnaker og Landsmesterskapet på skøyter som representant for Tromsø Skøyteklubb. Det samme gjentok seg i 1984 og 1985.

Det er imidlertid som administrator i klubben at han virkelig har markert seg. Sammen med Trine har han lagt ned et ufattelig stykke arbeid

Leder fra 2010 til 2017, sentral i å få store arrangementer til Tromsø – som junior-NM i 2016 – ivrig med å følge opp barna Ine og Stian til å oppnå meget respektable skøyteresultater på nasjonalt plan. Men hele tiden med hele skøytefamilien i Tromsø som hovedfokus.

I dag har lederrollen i klubben blitt byttet ut med trenerrollen for de aller yngste. Og samtidig har Geir Arne et engasjement for at vi skal ha skøyteis i Tromsø. Han leder anleggskomiteen i klubben hvor videre drift av kunstisbanen er blitt en kampsak med stor K. Og han leder arbeidet med å få satt en innendørs skøytehall i Tromsø på dagsordenen i det politiske Tromsø.

Det er derfor en ære å få lov til å utnevne Trine og Geir Arne Førde til æresmedlemmer i Tromsø Skøyteklubb.»

Sa Geir Arne Nordstrand. Årsmøtet mottok utnevnelsene med stor tilfredshet.

Sliping av skøyter!!

Klubben tilbyr sliping av skøyter for publikum.

Hockeyskøyter (hulsliping) 50 kr. Lengdeløpsskøyter (håndsliping) 150 kr.

Innlevering av skøyter til sliping hver dag i kafeens åpningstid.

Utlevering mot betaling påfølgende lørdag i kafeen. Beregn 3 dager fra innlevering til avhenting.

Sponsorer:

Til startsiden på dnb.no