Sindre og Jan-Henrik avsluttet sesongen med NM og NC på Lygna

Norgesmesterskap (NM) for senior del 2 og Norgescupavslutningen for junior ble i helgen arrangert på Lygna Skistadion. Spydeberg stilte med to utøvere.

Bilde ovenfor: Sindre Johansen (første års senior) til høyre, og Jan-Henrik Melbø (siste års junior) deltok i helgen i Norgesmesterskap (NM) for senior del 2 og Norgescupavslutningen for junior.

Lygna Skisenter ligger snøsikkert til, 620 meter over havet, i Gran kommune. Skisenteret ligger på åsen mellom Hadeland og Toten.

På fredag stilte hele 460 utøvere på startstreken for å konkurrere om NM-tittelen på 10 km fristil. Grunnen for at det var en del flere utøvere enn normalt, var at rennet også telte i Norgescupen for junior, og dermed var det med godt over 200 juniorer også i tillegg til over 250 seniorer.

Både Jan-Henrik og Sindre stilte til start, og Jan-Henrik leverte et godt renn og havnet på 26. plass i sin klasse (M19/20) av over 100 i klassen, samt på en meget respektabel 110 plass totalt uavhengig av klasse. Sindre valgte å bryte rennet pga trøbbel med leggene. Rennet ble vunnet av Martin Johnsrud Sundby.

På lørdag stilte Sindre til start på NM 5-mila i klassisk og gjennomførte med stil. Det var flere kjente og profilerte løpere som virkelig fikk erfare at løypene på Lygna (og føret) krevde sitt. Sindre fullførte og gikk inn til en meget respektabel plassering i den tøffe seniorklassen. Dette var Sindres første NM 5-mil, og han var godt fornøyd med gjennomføringen. Spesielt de første 40 km synes han fungerte bra.

På søndag skulle Jan-Henrik ha gått 30 km fellesstart (avslutning på Norgescupen for junior), men etter å ha slitt litt med sykdom i dagene før Lygna, så valgte han å stå over for å unngå lengre sykdomsavbrekk.

Gratulerer med flott innsats begge to.

Resultater: NM 5-mil senior.

Resultater: NM senior og NC junior 10 km fristil (Alle klasser).

Resultater: NC junior 10 km fristil M19/20.

Sindre Johansen i aksjon på 5-mila

Jan-Henrik Melbø i 10 km fristil