MIF slo DBK i klubbkonkurransen på ski

På gnistrende skiføre ble den årvisse klubbkonkurransen i langrenn mellom Drammens Ballklubb (DBK) og Mjøndalen IF (MIF) arrangert fra MIF-hytta sist onsdag. I år, som i fjor, var bruntrøyene de raskeste sammenlagt, men Sivert Johansen, DBK, var kveldens kjappeste skiløper. Med tiden 14.30 var 20-årige Sivert drøye minuttet foran MIFs bestemann, 15-årige Mats Hval. Sivert gikk som kjent junior-VM i vinter, og han staka seg enkelt rundt de 6 kilometerne i lysløypa på MIF-hytta uten festesmurning. .

Med en god del varmegrader ventet de fleste sørpeføre på MIF-hytta, men det ble slett ikke tilfelle. De nypreparerte skiløypene frøys på etter solnedgang, så det gikk så det suste i nedoverbakkene. Ja, flere steder var det umulig å følge skisporet i svingene, for så stor ble farta. Når alle tidene ble summert, var MIFs løpere over ni minutter foran våre løpere. Det ble med andre ord dessverre en knusende mjøndalsseier i sammenlagtkonkurransen. DBK hadde 12 løpere over 40 år, mens MIF ikke hadde noen over 40 år, og det sier vel sitt.

Ballklubbfolket var likevel fornøyd med å ha dagens raskeste løper og at de tok 5-mannspokalen (de beste over 46 år) og Damepokalen (36 år og eldre) i tillegg til bestemannspremier i 15-20 år (Sivert Johansen), i 21-35 år (Martin Sommer Nygaard), kvinner 36 år og eldre (Anette Bomann Larsen) og 46 år og eldre (Håkon Wold). Klubbkonkurransen mellom MIF og DBK har holdt på siden 1934, så det var faktisk 85-årsjubileum i år. DBK stilte med 21 løpere mot MIFs 14, så der tok vi dem i hvert fall!

Samarbeidspartner

Følg oss på sosiale medier!

Gi oss din støtte!

Min Idrett

Den du er, er bra nok for oss!