Bjarg J2004 regionsmestre i håndball

Bjarg vant begge sine kamper i regionssluttspillet på en suveren måte og kan nok en gang kalle seg beste håndball-lag på Vestlandet for jenter født i 2004

2004 årgangen til Bjarg håndball ble i helgen regionsmestre (beste lag i Hordaland og Sogn & Fjordane) etter å ha slått Gloppen 29- 8 i semifinalen for deretter å traktere Åsane/Flaktveit 14-10 i finalen.

Totalt var det påmeldt 72 lag i disse to fylkene for sesongen 2018/2019. Alle lag har i høst og vinter spilt 20 seriekamper for å finne de to beste lagene i hvert fylket. I år var det Bjarg og Åsane/Flaktveit fra Hordaland som trakk det lengste strået i vårt fylke, mens Gloppen og Florø var de beste fra Sogn & Fjordane.

Denne helgen møttes lagene til semifinale og finale i Framohallen i Fyllingsdalen. Bjarg spilte semifinale mot Gloppen (vinner av serien i Sogn & Fjordane) og vant en komfortabel 29-8 seier mot et godt kjempende Gloppen lag.

I finalen møtte de overraskelseslaget i årets Hordalandsserie Åsane/Flaktveit. Åsane og Flaktveit har i tidligere år vært representert hver for seg i Hordalandsserien uten å være med å kjempe i teten slik som Bjarg har hatt for vane å gjøre. Sammenslåingen  av lagene foran årets serie har altså gjort dem til et svært godt lag,  og laget gikk gjennom årets seriespill uten å tape en eneste kamp og vant til slutt serien med ett poeng mer enn Bjarg. Innbyrdes oppgjør i serien ente forøvrig 12-12 mellom disse to lagene etter en intens kamp.

Finalen mellom Bjarg og Åsane/Flaktveit ble et forrykende oppgjør. Bjarg hadde bestemt seg for å klinke til i forsvar fra start av og sette stor fart i angrepsspillet. Sjeldent har vi sett forsvarsspill og angrepsspill av 14 år gamle jenter på et så høyt nivå som det vi fikk se av Bjarg i denne kampen. Spesielt første omgang var rå. Motstanderen klarte kun å finne nettmaskene 4 ganger, mens Bjarg banket inn det dobbelte. Åsane/Flaktveit har i årets serie selv vært kjent for å spille knallhardt forsvar, det gjorde de også i helgens kamper, men Bjarg var godt forberedt og vartet opp med lynhurtige kontringer og et vell av overganger som til tider nærmest gjorde motstanderen svimmel.

Åsane/Flaktveit endret forsvarsstrategien sin i 2. omgang og spilte svært offensivt med to forsvarsbacker som lå tett opptil våre skyttere og forstyrret hurtigheten i angrepene til Bjarg. Innledningsvis av omgangen kunne det se ut til at strategien ville virke, men det er svært krevende og spille så offensivt mot et Bjarg lag som har gode spillere i alle sine posisjoner, og etter 10 minutter av omgangen var kreftene hos motstanderen på det nærmeste slutt, og Bjarg gikk etterhvert opp i en komfortabel 14-7 ledelse. De siste minuttene ble således bare en formalitet for Bjarg, laget slapp litt opp på intensiteten, nok til at Åsane/Flaktveit reduserte 3 ganger, men seieren var aldri truet. Maktdemonstrasjonen ga til slutt resultatet 14-10 til Bjarg.

Bjarg laget kunne dermed motta pokalen som beste lag i regionen akkompagnert av trampeklapp fra en nærmest fullsatt Framohall.

Tittelen tilsier at Bjarg dermed har ett av de beste lagene i Norge i sin årsklasse – det er imponerende. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere jentene, trenerne og laglederne med en fantastisk prestasjon.