Espen Johansen gir seg som trener i Ullevål

Etter 11 år som trener for Ullevål er nå en æra over for denne gang. Espen Johansen gir seg etter ni strake sesonger som Ullevål-trener. Høydepunktet er naturligvis NM-gullet fra 2013, men han har også ledet Ullevål til én sølvmedalje og én bronsemedalje i Eliteserien.

Espen Johansen tok over Ullevål for første gang tilbake i 2002-2003-sesongen, en Eliteserie som besto av fem lag og et pur ungt Ullevål som overtok Røas plass i Eliteserien. Johansen, med fortid i Røa, fikk med seg et lass av spillere fra de rødkledde, blant annet Erik Meier, Erik Nordbrenden, Håkon Tjomsland, Roger Skillingsås, Nikolai Salin og Knut Axel Gulbrandsen. Ullevållaget berget plassen i Eliteserien etter tre strake seire i kvalifiseringen mot Snarøya, Ullern og Drammen, og året etter tok man bronse i Eliteserien med Johansen ved spakene. Da scoret Johansens sønn, Anders, 13 mål for et Ullevål som røk ut mot Stabæk i semifinalen.

Johansen hadde så noen års fravær fra klubben før han igjen tok over i sesongen 2010-2011. Laget ble bygget opp og man hadde et meget solid lag da man gikk inn i sesongen 2012-2013. Dette ga avkastning i form av sølv i Eliteserien og NM-gull etter å ha slått Stabæk på sudden death i finalen. Seieren førte også Ullevål til World Cup med kamper mot Sandviken, Broberg, Neftyanik og Zorkij.

De siste årene har Ullevål vært gjennom et generasjonsskifte, men etter å ha berget plassen med et nødskrik i 2016-2017, har nå klubben kommet seg til sluttspill de to siste sesongene.

Espen Johansen har totalt ledet Ullevål i 236 offisielle kamper (87 seire, 20 uavgjort, 129 tap), hvor man har scoret 993 mål og sluppet inn 1152 ganger. Største seier er 13-0 mot Drammen i 2003-2004, mens største tap er 1-14 mot Solberg forrige vinter. Mest målrike kamp er 12-10 tapet mot Solberg i 2003-2004 da Ullevål for øvrig ledet 7-1 etter 25 min.

Ullevål takker Espen Johansen for 11 sesonger som trener og noen fantastisk gode minner! Før sommeren vil klubben sammen med Espen ha en markering for å vise hvor takknemlig vi er for den innsatsen han har gjort. Lykke til videre!