Årsbeste og solide saker av A-laget

De hadde grunn til å juble målscorene for Avaldsnes, etter 5-0 seier over Stegaberg på bortebane fredag kveld. Fra venstre Sander Solbakk, Andreas Ulland-Andersen, Christoffer Falkeid og Mikal Hindal (2).

Avaldsnes viste solid form da laget slo Stegaberg sterke 0-5 på Frakkagjerd Stadion fredag kveld. Første omgang, og de første 20 minuttene av andre, var noe av det bedre Avaldsnes har vist det siste året, og det er tydelig at spillet er i ferd med å sette seg. Etter hver byttet våre gutter seg urytmiske med sine 6-7 skifter, og Stegaberg kom mer med i siste halvdel av 2. omgang.

Avaldsnes hadde bestemt seg for å trå til fra start, og fikk en pangåpning da Mikal Hindal headet glimrende inn 0-1 allerede i det første minuttet. I minuttene etterpå, sløste våre gutter med drøssevis av sjanser, og kunne ha ledet med både tre og fire, da Mikal Hindal igjen var frampå og gjorde 0-2 etter 17 minutter. Slik fortsatte det. Avaldsnes dominerte omgangen, og kjørte over hjemmelaget, som sjelden eller aldri spilte seg fra til sjanser.

0-3 kom på et fantastisk frispark av spillende trener Andreas Ulland-Andersen. Han så at keeper stod langt ute, og dundret ballen i mål fra midtstreken. Ballen føk over Stegabergs meget gode keeper Morten Mæland, og inn i nettet. Dagens prestasjon og rett og slett en perlescoring. Stegabergkeeperen var for øvrig banens klart beste, og hindret et større nederlag for vertene.

Kampen så ut til å ebbe ut med 0-3, men så kom to kjappe scoringer på overtid. Først forserte Sander Solbakk forbi et par forsvarere, og plasserte ballen flott i motsatt hjørne, før «advokaten» nesten gjorde tro kopi med et lignende skudd to minutter senere. En fin prestasjon av Christoffer Falkeid.

Dermed stod det plutselig 5-0, et resultat som mer rettferdiggjør et bilde av kampen, selv om Avaldsnes kunne og burde har scoret flere. Stegaberg på sin side hadde 2-3 farlige tilbud, men bakerst stod et trygg og sikker Edis Hopovac i avaldsnesmålet.

Trener Andreas Ulland-Andersen hadde all grunn til å være fornøyd, og kunne smile bredt etter kampen. Laget hans klarte å stå opp, og skapte trøkk i alle ledd. Bestemannspremien gir vi denne gangen til Jonas Risanger som var sentral. Pluss også til Mikal Hindal og Sander Solbakk. Sistnevnte er svært skapende med sin hurtighet og teknikk, men kan med fordel noen ganger gjøre ting litt enklere. Men egentlig skal hele laget ha ros for måten de gjennomførte kampen på. Fortsetter det slik skal det bli mange hyggestunder på Idrettssenteret denne sesongen.

Støtt oss med Grasrotandelen

Oppgi organisasjonsnummer: 971 346 612

En spennende og engasjerende fotballcup for gutter og
jenter i alderen 6-11 år, på Avaldsnes Idrettssenter 6.-7. april 2019.
Se kampoppsettet ved å trykke her