- Vi skal gå for seier i Fredrikstad

For en festdag det ble på KFUM Arena.

For en festdag det ble på KFUM Arena.

KFUM-FFK 3-0 (1-0). Les det gjerne en gang til: K-F-U-M mot F-F-K tre-null! Det var nesten så en måtte klype seg i armen etter at Kåffa hadde utspilt og utklasset Fredrikstad på KFUM Arena.

Resultatet sier en hel del, men slett ikke alt. For dette var en kamp som KFUM dominerte – nesten fra start til mål. Seieren kunne veldig fort vært enda større.

Men, midt i jubelen var trener Isnes den første som minnet om at bare halve jobben er gjort. 90 tøffe minutter venter på Fredrikstad stadion.

- Nå handler det om å nullstille. Budskapet i garderoben etter kampen, var at vi må opp et knepp for å vinne på Fredrikstad stadion. For det skal vi gå for, sier en offensiv Isnes.

Nær drømmeåpning
KFUM slo an tonen umiddelbart og var bare en sterk keeperparade unna og gå opp til 1-0 før det var spilt ett minutt. Moses fosset fram på høyrekanten og fant Stian i feltet. Kapteinen traff dessverre keeper i kneet. Nær en drømmeåpning.

Det skulle gå nesten 40 minutter før vi fikk en fortjent ledelse.

Da var rollene byttet om fra åpningsminuttet. Stian satte fart mot FFK-forsvaret og tredde fram til Moses mot høyre. Toppscorer-Moses dunket læret i nettmaskene.

De neste minuttene ble KFUM trykket noe tilbake, men rodde i land ledelsen til pause.

Før kampen ble cornerne pekt på som en nøkkel i kampen, men da først og fremst sett med FFK-øyne. I stedet var det Kåffa som benyttet anledningen fra hjørneflagget. Først en innøvd variant der Stian kom imot og hoppet over. Bak lurte Tore som dro seg fri og banket inn 2-0 før det var spilt fem i andre omgang.

Fredrikstad spilte seg etter hvert høyere i banen utover i den andre omgangen, og trener Høgmo gjorde et par bytter. Keeper-Knut ble satt på prøve noen ganger, og leverte en superredning da innbytter Tim Nilsen fyrte av fra distanse omtrent midtveis i omgangen. Vår sisteskanse fikk dyttet ballen rett utenfor krysset.

- Det er en viktig og veldig god redning Knut gjør der, understreker Isnes.

I andre enden hadde KFUM en rekke store muligheter. Både Håkon og Moses hadde gode muligheter til å legge på til 3-0, men dagens klart beste og viktigste FFK-spiller – keeper Jenssen – vartet opp med flere klasseredninger.

Men – til slutt skulle vi få den herlige tredjescoringen. Og nok en gang kom det på en corner.

Mansour ble satt inn i en uvant kantrolle. Litt nølende snek han seg inn i boksen da vi fikk en hjørnspark da det gjensto et par minutter av ordinær tid. Og både byttet og snikinga viste seg å gi maks uttelling da Mansour brukte sin kraft for å rydde seg plass og banke inn 3-0.

Etter tre tilleggsminutter blåste dommeren av kampen. Småprofeter stormet banen og sammen med spillerne kunne de mange hundre frammøtte med KFUM-hjerte med «Kåffa-gutt hei». I bakkant av jubelscenene samlet Høgmo sine tropper. Budskapet var selvsagt at «dette ikke er kjørt».

Og trenerkollegaen er enig:

- Dette er selvfølgelig ikke over, men i dag må vi også hylle gutta for den prestasjonen som gjøres. Det er veldig mange som leverer opp mot sitt beste, og som lag står vi godt. Vi er vanskelige å spille mot når vi varierer så godt og mye i spillet vårt, sier Isnes.

- Vi kontrer godt når vi kan det, har ro i spillet med ball når vi trenger det og rydder stort sett veldig godt unna i egen boks.

Gratisbusser til Fredrikstad
1436 tilskuere hadde tatt turen til KFUM Arena. Med unntak av cupfesten mot VIF i 2016 er dette publikumsrekord for KFUM.

- Det ble en fantastisk dag, både på og utenfor banen. Det er gledelig at vi klarer å samle så mye mennesker, og i dag var det ikke det at Fredrikstad fylte opp stadion. Anslagsvis kom de med 400. Det morsomme er at så mange KFUM-supportere og andre fotballinteresserte fant veien til kamp. For oss som klubb er dette en inspirasjon med tanke på utvikling av vår nye arena som vil gi helt andre fasiliteter til å samle så mye folk, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Han finner også grunn til å takke stab og frivillige som virkelig har brettet opp ermene og rigget og gjennomført dette arrangementet på kort varsel. Nå håper han mange KFUMere tar turen til Fredrikstad stadion og gir gutta den nødvendige støtten i Østfold-byen.

- OBOS sørger for at vi kan tilby gratis busser for KFUMere. La oss lage en ny KFUM-fest, i Fredrikstad neste lørdag, sier Stenberg.


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift