«Hele stadion»

Det ble vår dag og vår fest.

Det ble vår dag og vår fest.

Av Guttorm Lende

Når Bosse litt overraskende for Fredrikstad-publikumet drar i gang «HELE STADION» ropet med Profetene, skjønner vi at dette er vår dag og vår fest. Fredrikstad-publikumet kommer nok for byen og laget i skuffende fåtall denne regnfulle ettermiddagen, men de lager uansett en imponerende ramme ved inngang til kampen med allsang. For uansett alle forståsegpåere som sa at dette var over etter første kamp, det skal faktisk spilles 90 minutter til på en glatt og regnfull bane.

Gutta og Profetene gjør en imponerende innsats på Fredrikstad Stadion, 1. omgangen ender målløs hvor det nok er vi skaper flest og de største sjansene. Vi gikk ut med det samme laget som startet kampen hjemme på KFUM Arena, mens Fredrikstad hadde bygget mye om på sitt lag – spesielt offensivt. Det føles trygt og godt til pause – fordi vi spiller og får til mye av vårt spill og Fredrikstad tross alt ikke skapte allverden. Det ble ikke snakket om «resultat» i forberedelsene til kampen, kun arbeidsoppgaver samt at man skal nyte dette øyeblikket. Uansett – alle vet at dersom vi scorer ett mål – er det trolig over for Fredrikstad sin del slik de fremsto i første omgang.

Litt mer Fredrikstad trøkk i andre omgang, hvor de kommer til atskillig mer dødballer og cornere enn i første. Men det er først i det 80. minutt de får uttelling. En retur fra Knut som de får kranglet i mål, som gjerne skjer på denne type føret. Men da åpner det seg jo enda mer bakover hos Fredrikstad, noe som vi utnytter til det fulle. Lang ball opp til Moses på topp, som gjør hele forarbeidet. Vil nok gjerne ha satt ballen i målet selv, men for å runde keeper kommer han ut av posisjon for det. Serverer ballen til Håkon Stavrum som klinker ballen opp under tverrligger – og dermed er det over på Fredrikstad Stadion med bare overtiden igjen å spille.

Laget, profetene og klubben fiksa det! Fantastisk innsats av gutta på laget – vi fremstår som ett lag som hjelper hverandre. Bare se på vår solide bakre rekke denne kampen. Om ikke Håkon Aalmen noen ganger vant første duellen – dukket Jørgen Hammer opp bak og ryddet opp. Og det er veldig fortjent, vi var uten tvil det beste fotballaget over 2 kamper mot Fredrikstad. Da er sesongen forlenget med 2 kamper til, trolig førstkommende lørdag på hjemmebane og helgen etter blir det definitivt lørdagskamp på bortebane.

Festen fortsetter – «hele stadion»!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift