Nyhetsbrev fra styret

Det er mye aktivitet i klubben vår, les nyhetsbrevet vårt! Det er også sendt på mail til alle medlemmer.

Padleturer i 2023

Padleåret 2023 startet allerede søndag 1. januar med tur fra Engelsviken. Det har vært stor aktivitet med torsdagspadlinger, måneskinnstur, siste lørdag i måneden og ikke minst Kom i form fra Karlsøya. Trening som passer for alle nivåer med både intervaller og teknikk. Siste Kom i form for denne gangen er 2.mai, bli med!

Et høydepunkt var gourmetpadling på vakre Rømsjøen, og i helgen drar en gjeng avgårde for å utforske Kosterøyene.

Nå ønsker vi våren og lysere tider velkommen!

Under finner dere lenke til årets terminliste. Invitasjon til turene blir lagt ut på Facebook og påmelding via Spoortz. Last gjerne ned Spoortz appen hvor du melde deg på med et enkelt tastetrykk.

Har du lyst å prøve overnatting i kajakk, er turen til Porsholmen i Kristi himmelfartshelgen en flott anledning til det!

Er du ny i klubben eller kvier deg for å bli med på tur fordi du ikke kjenner noen, er oppfordringen å bli med. Vi lover å ta godt imot deg! I tillegg har vi en spesiell «bli kjent dag» for nye og gamle medlemmer den 15.juni med utlån av kajakker og bli-kjent tur!

https://fredrikstad-kajakklubb.spoortz.no/portal/t...

La fuglene hekke i fred!

Med våren kommer fuglene tilbake og hekketiden starter. For at fuglene skal få hekke uforstyrret, må vi holde minimum 50 meter avstand til hekkeområdene som er vernet i perioden 15 april – 15 juli.

Selv om området vi ferdes i, ikke er på kartet over vernet område, lar vi fuglene være i fred. Møter vi andemor med flokken sin, endrer vi retning så fuglene blir minst mulig forstyrret. I lenken under kan du zoome på kartet og finne områdene som er vernet. Bryter du bestemmelsen kan du bli ilagt bøter.

https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/husk-fe...

Generelt bålforbud fra 15.april til 15.september

Båltenning er en del av allemannsretten i Norge, og det er alltid hyggelig med bål på tur. Vi minner om det generelle bålforbudet som trer i kraft den 15.april.

Er det helt forbudt med bål i denne perioden? Forskriften til loven sier: «Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.» Unntaket i denne perioden er for eksempel etablerte bålplasser og andre steder som er helt trygge. Fyr aldri bål på fjell! Er du i tvil, er det bedre å stå over bålbrenningen.

Sporløs ferdsel

En av kjerneverdiene i Frosk er miljøhensyn. Vi praktiserer sporløs ferdsel. Ta med alt søppel hjem og rydd gjerne litt ekstra! I løpet av vinteren har det drevet inn mye avfall langs den fine skjærgården vår. På fellesturene våre bruker vi 5 minutter av pausa og plukker opp det som ikke hører hjemme. Toalettpapir skal ikke synes etter et dobesøk. Grav det ned eller ta med hjem. Under finner dere link til kystlotteriet med nyttig informasjon. Skjærgårdstjenesten har hentepunkter for søppel på mange ulike plasser i vårt nærmiljø, som dere også finner informasjon om hos kystlotteriet.

https://kystlotteriet.no/?msclkid=f376a3b7b32d11ec...

Vårlige temperaturer på land, men kaldt i vannet

Selv om våren betyr at temperaturen stiger, er det fremdeles kaldt i vannet, så tørrdrakt er nødvendig. Tørrdrakten bør være på til vanntemperaturen holder 12 grader. Sikkerhetsutstyr er en del av padlelivet og viktig å ha med på tur. Ekstra åre, årepose, pumpe, tørt og varmt skift i vanntett pose og ekstra mat og varm drikke bør alltid være med! Padler dere flere sammen bør dere ta med tauline.

Rabatt til klubbens medlemmer

• West-System gir 10% på padleutstyr. Vis kvittering på betalt medlemskontingent. Den finner dere i ”Min idrett”, Norges idrettsforbund.

• Som ny abonnent på Padling får medlemmene våre 4 papirutgivelser av Padling i året, og tilgang til alt innhold og alle digitale magasiner på Padlesiden.no for 449,- pr år. (599,- veil. pris) Alle nye abonnenter får også med boken om Havkajakk. Boken er et oppslagsverk om det en nybegynner ofte lurer på ved havkajakk og padling.

I tillegg gis det 1 års medlemskap på RS aktiv. Årspris etter 1 år i RS Aktiv er 499,- Ønsker du/dere å bli abonnenter av bladet kan det tegnes her: padling@aboservice.no

Send navn, postadresse, tlf, e-post og medlemsinfo i Frosk. Tilbudet gjelder medlemmer av Frosk som ikke allerede abonnerer på Padling.

Kurs i Våttkortstigen

Klubben arrangerer kurshelg 3-4. juni mai med grunnkurs, teknikkurs og aktivitetslederkurs. Kursene begynner å fylles opp, men det er fremdeles ledig plasser på aktivitetslederkurset. Ønsker du å ta grunnkurs for å komme i gang med padlingen eller teknikkurs, og ikke fått meldt deg på kursene i Frosk, er det andre klubber og aktører i distriktet som også tilbyr kurs. Det er ingen grunn til å sitte på land!

Padleleir på Storesand 10-12.juni

Påmeldingen har åpnet! Bli med på en sosial og hyggelig samling med padleglede i fokus. Det er turene i den fantastiske skjærgården som står i fokus, men vi tilbyr også grunnkurs hav, kurs i rulle og navigasjon og flere workshops! Egen dugnadspris for de medlemmene som vil gjøre en innsats på leiren. https://fredrikstad-kajakklubb.spoortz.no/portal/t...

Nytt fra Ro-og-padleled-Oslofjorden

Vi gleder oss til ny padle-app med forslag til padleruter som er rett rundt hjørnet! Og ikke nok med det. Snart har vi to padlehuker vi kan benytte i distriktet vårt! Padlehuken på Bringerholmen nord for Kirkøy er straks ferdig. På Risholmen sør for Kjøkøy, starter arbeidet i løpet av våren. Følg med på facebook-siden deres!

https://www.facebook.com/Ro-og-padleled-Oslofjorde...

Utlån/leie av kajakk

Frosk vil viderefører ordningen av utlån av kajakker på Tangen, men kajakkene er ikke til utlån før vanntemperaturen stiger og det er forsvarlig å padle uten tørrdrakt. Planen er at de skal være på plass i løpet av uke 21. Alle må signere avtale for å benytte seg av tilbudet.

Da gjenstår det bare å ønske god langhelg! Håper å se riktig mange av dere på vannet til hyggelige padleopplevelser på alle måter!

Padlehilsen fra det nye styret: Birgitte, Børni, Tone, Dag, Sigurd, Helge, Erik, Magne og Nina


Kom i form fra Karlsøya: Turid instruerer framdriftstak, og det trenes både teknikk og utholdenhet! 11.mai blir det eget kurs i fremdriftstak med Randi Nygaard. Hun er tidligere norgesmester surfski, og dame som virkelig mestrer effektive framdriftstak! Påmelding kommer snart.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift